Jasper Ketting verlaat Schoten en vervangt Peter van der Waart bij HBC

Jasper Ketting maakt na dit seizoen een – wellicht voor velen – opmerkelijke overstap. De huidige trainer van derdeklasser VV Schoten staat volgend seizoen aan het roer bij de nu nog vierdeklasser HBC. Ketting is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Haarlem-Noord en bezorgde twee jaar geleden zijn ploeg promotie naar de derde klasse middels het kampioenschap.

“Ik ga naar Heemstede toe,” reageert Jasper Ketting aan Voetbal in Haarlem. “Ik heb nu drie seizoenen bij Schoten achter de rug en het is voor mij belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen in alle aspecten.” De ambitieuze trainer wil een stabiele koers varen en op die manier als coach verder groeien. De stap naar vierdeklasser HBC Heemstede sprak hem direct aan.

“Ik heb dit seizoen al vroeg bij Schoten aangegeven dat ik openstond om in ieder geval het gesprek aan te gaan met een club als mij het plan aanstond. HBC had een heel interessant verhaal,” legt hij verder uit. “Ik vind het prettig als een club de trainer benaderd, want dan hebben ze kennelijk hun huiswerk gedaan en weten ze wat ze willen. We hebben gesproken en het gesprek was dusdanig interessant dat ik een aanbieding heb gekregen. Daar waren we vrij snel over uit.”

HBC komt een klasse lager uit dan zijn huidige club, al hoopt Ketting dat HBC dit jaar weet te promoveren. “Dat zou helemaal mooi zijn, maar die ‘gok’ neem ik dan maar. De club heeft heel veel ambitie en dat spreken ze ook uit. Ze hebben mij gevraagd om die ambitie waar te maken.” HBC wil graag op korte termijn naar een hoger niveau. De ploeg van scheidend trainer Peter van der Waart schurkt al een paar seizoenen tegen promotie aan, maar de stap is nog niet gezet. Aan Ketting de schone taak.

“Het lijkt me een leuke uitdaging. Ze hebben een fantastisch complex, ze hebben een hoop leden, er zit veel jeugd en ze hebben een jonge talentvolle selectie. Daar zit muziek in. En als je dan als club in hoofdletters uitspreekt dat je ook voor het presteren gaat, dan wordt HBC voor mij een interessante club.”

Milko Pieters, technisch bestuurslid van Schoten, baalt maar gunt Ketting de kans zich verder te ontwikkelen. “Ik vind het heel jammer dat hij bij ons vertrekt, want er zit nog rek in de groep om verder te komen onder leiding van zijn kwaliteiten als trainer. Maar hij is door de voordeur naar binnen gekomen en hij gaat door de voordeur naar buiten, want hij heeft ons prima gediend. Hij heeft zijn ziel en zaligheid er ingestopt.” Pieters zag het vertrek van zijn trainer aankomen en heeft zich al georiënteerd op de markt voor een opvolger. “We hebben een lijstje waar vijf trainers opstaan waar we mee aan de gang zijn. Daar gaan we mee in gesprek.”

Foto: Voetbal in Haarlem