Algemeen

Sjoerd Hamann aan de slag bij HFC EDO

HFC EDO moest onverwacht op zoek naar een nieuwe trainer nadat Erik Metgod te kennen gaf te stoppen in verband met het volgen van de TC1 opleiding. Uit de gesprekken met Sjoerd Hamann groeide al snel een gevoel dat de twee voor elkaar zijn gemaakt.

“Eigenlijk was het niet de bedoeling om voor het nieuwe seizoen een nieuwe trainer aan te stellen omdat we nog 1 seizoen met Erik Metgod verder zouden gaan. Erik gaf echter aan TC1 te gaan doen. Dit gaat veel tijd in beslag gaan nemen met stage lopen etc. waardoor we in goed overleg hebben besloten niet met elkaar verder te gaan en na dit seizoen te stoppen. We willen Erik dan ook bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren”, aldus Marco Dorgelo namens EDO.

Dit betekende wel dat de club op zoek moest gaan naar een nieuwe trainer en zijn toen in gesprek gekomen met Sjoerd Hamann. Uit deze gesprekken kwam al snel naar voren dat Hamann een perfecte trainer is voor EDO. Een jonge talentvolle groep waarvan de meeste uit de eigen jeugd komen en met Hamann denken zij volgend seizoen verder te kunnen gaan bouwen en mee te gaan doen voor de prijzen. “Zijn idee over voetbal en hoe om te gaan met deze jonge groep sprak me enorm aan wat resulteerde in een contract voor 1 jaar maar we hebben allebei de intentie om daarna verder door te gaan met elkaar” aldus Dorgelo. “We zijn erg blij mee de aanstelling van Sjoerd en wensen hem heel veel succes”.

Wij spraken Sjoerd over zijn nieuwe uitdaging. “Sinds dit seizoen begon het weer te kriebelen om met een team aan de slag te gaan. Na drie seizoenen als Hoofd Opleiding bij Geel-Wit ’20 kwam EDO op het juiste moment. Toen Marco mij ongeveer 1,5 week geleden belde is het snel gegaan en hoefde ik niet lang na te denken. EDO heeft een jonge, talentvolle groep waar nog veel rek in zit. Ik heb zin om er mee aan de slag te gaan, echter is het belangrijk dat ze het huidige seizoen eerst zo goed mogelijk gaan afsluiten. Daar heb ik alle vertrouwen in en ik gebruik deze tijd om de groep te leren kennen van een afstandje.”

Na dit seizoen vertrekt Sjoerd Hamann niet geheel bij Geel-Wit. “We gaan opzoek om het technisch kader te versterken komend seizoen en dat een gedeelte van mijn taken worden overgenomen.”