Jack's League

Robin Eindhoven ziet Spakenburg als beste medicijn na corona en Telstar-teleurstelling

De waakvlam van de hoop om als prof te slagen brandt nog steeds voor Robin Eindhoven. Al is het op een lage stand. De spits leverde zijn contractje bij Telstar in en keerde terug naar Spakenburg. Afgelopen zaterdag scoorde hij al voor de eerste keer.

De Heemstedenaar zag onvoldoende perspectief bij Telstar. ,,Ik vind het geen kater omdat ik terug bij Spakenburg ben. Het is wel anders gelopen dan ik had gehoopt en gedacht”, zegt hij tegen RTV Utrecht.

,,Ik heb altijd contact gehouden met de TC. We hadden een goede band. Ze wisten dat ik corona had in de voorbereiding. Ze hielden contact met Telstar, er zijn wat gesprekken geweest maar eigenlijk heb ik de hele tijd gezegd: ik blijf”. ,,Tot de laatste week: toen werd het duidelijk dat ik misschien geen minuten ging krijgen. Dat het misschien beter was als ik naar hier terug zou gaan. Goed over nagedacht, over gehad met familie: twee jaar bijna stilgestaan door corona. Ik wil gewoon lekker voetballen en ik wist dat dat hier kon.”

Robin Eindhoven startte bij RCH en verkaste daarna naar de jeugd van HFC. Hij maakte een uitstapje naar de jeugd van ADO Den Haag en keerde weer terug naar de Spanjaardslaan om basis speler te worden. In juli 2019 speelde hij zich in de kijker van Aris Limassol. Zijn verblijf op Cyprus was van korte duur en via Spakenburg kwam hij in beeld bij Telstar.

Via Spakenburg wil hij de weg omhoog weer inslaan.

Foto: sv Spakenburg