Remco Knol toegevoegd aan ViH All Stars

Op 14 juli voetballen de Voetbal in Haarlem All Stars tegen het RTL7 Sterrenteam. De laatste maanden zijn er door de technische staf 17 spelers geselecteerd om uit de komen voor dit regionale team. Helaas zijn twee geselecteerde spelers niet in staat om 14 juli het donkerblauwe shirt aan te trekken. Remco Knol is daarom aan de selectie toegevoegd.

Steef Heeremans van Geel-Wit kent een loopbaan met veel blessureleed en helaas is het weer misgegaan. De aanvoerder van de zondagselectie heeft last van zijn knie en is in afwachting van de bevindingen van de artsen. Voetballen zit er voor Heeremans voorlopig niet in. Ook één van de doelmannen komt op 14 juli niet in actie. De selectie van Koninklijke HFC start op dezelfde dag de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Gerard van Rossum niet is vrijgegeven.

De technische staf van de Voetbal in Haarlem All Stars heeft snel doorgeschakeld en is terecht gekomen bij Remco Knol. De vleugelverdediger van VSV (zat) is een welkome versterking voor de trainers. De back-posities waren niet dik bezaaid en met Knol (26) wordt een verdediger binnengehaald die de klappen van de zweep kent.

Knol groeide als voetballer op bij VSV. “Tot mijn achttiende speelde ik bij VSV in de jeugd. Daarna één jaar bij Schoten, toen weer twee jaar VSV, daarna weer bij Schoten en VVH om vervolgens terug te keren bij VSV zaterdag.” Daar heeft hij er nu twee seizoenen op zitten. Onlangs degradeerde hij met zijn elftal naar de zaterdag vierde klasse. “We hebben het zelf verknald,” zei hij concluderend.

“De mooiste herinneringen zijn voor mij de promotie met VSV 2 naar de reserve hoofdklasse. Dat waren mijn mooiste voetbaljaren. Van Michiel Spaans heb ik als medespeler veel geleerd. De belangrijkste trainer was Hernan Noorman die mij vanuit de B-junioren naar de selectie haalde en mij vervolgens het selectievoetbal leerde,” vertelt hij.

Zijn broer, Edo Knol, heeft het iets verder geschopt in het voetballen. De laatste jaren kwam hij uit voor Telstar en na de zomer speelt hij in het shirt van Rijnsburgse Boys dat uitkomt in de Tweede Divisie. “Dat is natuurlijk de bekendste speler waar ik mee gevoetbald hebt. Maar ik schopte hem altijd,” zegt hij lachend. “Oh, en ook met Barry Tjeertes.”

Remco vormt samen met Tim Hollander, Mischa Plug, Max Henneman, Floyd Hille, Patrick Kort, Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018.

Foto: Voetbal in Haarlem