RCH na nederlaag tegen NFC nog steeds puntloos

DoorRedactie

okt 9, 2017
RCH-NFC-Voetbal-in-Haarlem

Het gaat trainer Stephan Spruijt nog niet voor de wind. Voor de derde keer in even zoveel duels bleef RCH puntloos achter. Nadat eerst Terrasvogels en HBC te sterk waren, trok nu NFC uit Amstelveen aan het langste eind.

RCH speelde een dramatische eerste helft, waarin het halverwege tegen een 0-2 achterstand aankeek. NFC-er Robin Visser trof twee keer doel namens de bezoekers. Toen vlak voor rust Dennis Melkert de derde treffer voor de nog ongeslagen Amstelveense ploeg scoorde, leek het duel gespeeld.

Na de thee gooide RCH de schroom enigszins van zich af. NFC werd onzorgvuldiger en de thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van. Invaller Sergio Burke schoot direct na rust de 1-3 tegen de touwen en halverwege het tweede bedrijf was hij ook verantwoordelijk voor de 2-3. RCH ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en kreeg voldoende kansen.

NFC versloeg RCH. (Foto: George Melchers)

De ploeg uit Heemstede nam alle risico, maar gaf daarmee achterin wel de nodige ruimte weg. NFC maakte daar kort voor het einde gebruik van. Mels Otsen scoorde de 2-4 en gooide daarmee het duel in het slot. Tot overmaat van ramp eindige RCH het duel ook nog met 10 man, toen Urwin IJssel met rood van het veld mocht vertrekken.

RCH kent een dramatische seizoenstart en is nog puntloos. De komende weken wachten duels met DIO, BSM en MMO en moeten er punten worden gepakt. RCH werd voorafgaand aan het seizoen gerekend tot een van de sterkere teams. NFC heeft na drie duels een honderd procent score en heeft de derde plek in bezit.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E vind je op onze klassenpagina.