Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Quinten Dekkers redt punt voor HFC tegen koploper Quick Boys

DoorRedactie

okt 4, 2022

HFC trof dinsdagavond koploper Quick Boys. Vorig seizoen pakte de Koninklijke zes punten tegen de Katwijkers, maar die hebben dit seizoen een ploeg die meer in evenwicht is, 1-1.

Stewards

Dinsdagavond 20.00 uur. Aan de Spanjaardslaan is het een drukte jewelste. De antieke houten tribune – die normaliter door een enkeling wordt betreden – zit vol met zingende fans, vuurwerk wordt ontstoken en drie blauw-witte vlaggen hangen over de omheining.

Ingewijden van de Koninklijke maken zich zorgen over de hoeveelheid tifosi en het gebruik van alcohol. Al draait de micro-economie in de kantine wel op volle toeren.

Vice-voorzitter Henk Driessen staat voor deze gelegenheid bij de entree en ziet wie het complex betreedt. Gelukkig zijn er voldoende stewards van én HFC én Quick Boys aanwezig.

Coachen

Al is Ajax-Napoli live op tv te zien toch zijn zo’n 500 a 600 fans uit het blauwe deel van Katwijk gekomen om hun ploeg aan te moedigen.

In de eerste helft is het de ploeg van Edwin Grünholz  die domineert. De ex-zaalvoetbalinternational zit rustig achterover op zijn stoel. Less is more,  routinier en ex-prof Jeffrey Ket zet de organisatie in het veld neer, terwijl HFC-trainer Gertjan Tamerus regelmatig staand op de lijn van ‘zijn gebied’ zijn spelers coacht.

Handen op de rug, blocnote in de handen, ogen gericht op het speelveld om zijn spelers bewust te maken van wat er tactisch gebeurt of noodzakelijk is.

‘Zet druk’, is een veel gebezigde uitdrukking, maar ook ‘de spitsen staan naast elkaar in plaats van achter elkaar.’

 

auto van de zaak

Leider

Al doet keeper Mitchel Michaelis ook verbaal een duit in het zakje.

De gasten zijn in het eerste bedrijf de betere ploeg en hebben voorin met Youssef El Kachati en Dyllandro Panka snelheid en vernuft lopen. Twee kwaliteiten die niet altijd samengaan.

Brandsma

Via El Kachati – zijn zesde competitietreffer- komt de ploeg verdiend op voorsprong.

HFC mist nog spits Sietse Brandsma. Als Michaelis de lange bal speelt dan heeft hij voorin maar één afspeelmogelijkheid en dat is Jim Hulleman.

Normaliter heeft hij er met Brandsma twee en als Hulleman dan wel door de lucht wordt aangespeeld dan kan Brandsma de brommer starten.

Roy Castien, die afgelopen week vader werd, mocht weer in de basis starten en is meer een speler die de bal in de voeten wil hebben.

AZ

Vlak voor rust schoot Quinten Dekkers – uit een assist van John Hilton- schitterend de gelijkmaker binnen. Dekkers trof tegen Quick Boys een oud AZ-ploeggenoot. Bram Franken is middenvelder bij de Katwijkers werd vier jaar geleden nog Europees kampioen met Oranje-17 en gebruikt de Tweede Divisie nu ook weer als spreekwoordelijke springplank om eventueel alsnog bij een BVO aan de slag te kunnen.

Strafschop

Na de rust raakte topscorer Jacob Noordmans de lat, miste El Kachati oog-in-oog met Michaelis een dot van een kans, gaf de ingevallen Zakaria Eddahchouri weer zijn visitekaartje af, en maakte ook Mike van den Ban maakte weer minuten.

Hij trof wederom een oude ploeg.

De routinier hoopte in de slotfase nog op een strafschop, maar de arbiter wuifde het weg.  Voor Quick Boys schoot Bosman nog op de vuisten van Michaelis en schoot Levi van Duijn over.

Telstar

HFC is nu vijf duels op rij ongeslagen en blijft zesde.

Scouts én een trainer van een BVO waren wel aanwezig. Telstar-trainer Mike Snoei kwam één helft kijken omdat hij over twee weken in de KNVB-beker tegen HFC speelt, dan zal HFC aanvallend nog meer aan- en afspeelmogelijkheden hebben omdat Sietse Brandsma dan weer fit verwacht te zijn.

Door Redactie