Jack's League

HFC blijft winnen, Mike van den Ban maakt rentree en het wordt dringen voor een plek in de spits

Koninklijke HFC klopte zaterdag IJsselmeervogels met 2-0 en klom naar de zesde plaats. Uit de laatste vier duels behaalde HFC tien punten en dinsdag staat in Haarlem de topper tegen de nieuwe koploper Quick Boys op het programma.

Gertjan Tamerus krijgt binnenkort te maken met een luxe-probleem. Tegen de Vogels startte Zakaria Eddahchouri als spits in de basis. Hij zette goed druk, was aanspeelbaar in de voeten én in de diepte en speelde op én over het randje van buitenspel.

De ex-prof begon mede doordat Roy Castien deze week vader is geworden van een zoon. In de eerste helft was het enkel en alleen HFC dat de klok sloeg. Aanvoerder Jacob Noordmans opende na een kwartier de score en had ook de tweede treffer op zijn hoofd.

Een vloeiende aanval via Jim Hulleman en Zakaria Eddahchouri belandde op het hoofd van de routinier.

Zijn inzet werd echter door Wessel Boer van de doellijn gehaald.

Rentree

Wessel Boer was bij IJsselmeervogels één van de ex-HFC’ers die meespeelde. De verdediger is bij de Vogels meteen tot aanvoerder gebombardeerd, maar miste het eerste competitieduel door een schorsing en viel daarna uit bij AFC uit met een hamstringblessure. Boer wilde graag spelen tegen zijn oude club, maar miste nog wedstrijdritme.

Hij had zijn handen en voeten nodig om Zakaria Eddahchouri af te stoppen. Eerst hield hij de snelle spits vast. Arbiter Maurice Paarhuis leek geel te trekken, maar toen trainer Tamerus de leidsman ook attendeerde op de overtreding van zijn ex-oogappel, riep de arbiter hem toe.

,,Ik heb jouw hulp niet nodig’’ en hield de kaart op zak.

Boer kreeg vlak daarna wel de gele kaart na wederom een overtreding op Eddahchouri.

 

auto van de zaak

Penalty

Vlak na de rust kregen de gasten een strafschop nadat de ingevallen ex-HFC’er Khalid Tadmine ging liggen. Mike van de Laar mocht aanleggen maar doelman Mitchel Michaelis kon de matig ingeschoten strafschop stoppen. Vorige week, uit bij De Treffers, sleepte de goalie al twee punten uit het vuur voor zijn ploeg.

Dans

Nu leek dat ook het geval te worden. Hoewel IJsselmeervogels veelvuldig wisselde en wederom van systeem veranderde was het Jim Hulleman die met een achterwaartse kopbal de handen op elkaar kreeg en senior-supporter Joop van Schaik, sigaar in de mond, HFC-sjaal in de hand, tot een vreugdedans voor de tribune verleidde.

Rentree

Mike van den Ban maakte in de slotfase tegen zijn oude club zijn rentree. Een paar maanden geleden werd er nog gevreesd voor het einde van zijn zijn loopbaan, na de hersteltraining bij Gerrit Peijs sloot hij enkele weken geleden weer aan bij de groepstraining.

Zakaria Eddahchouri kreeg, mede met het oog op het drukke programma, dinsdag wacht Quick Boys en op 18 oktober staat doordeweeks ook het bekerduel met Telstar op het programma, rust.

Ook Roy Castien kreeg speelminuten.

puzzelen

Het wordt dan ook dringen geblazen in de spits. HFC doet het uitstekend met Jim Hulleman en/of topscorer Jacob Noordmans in een aanvallende rol en dan blijft er nog één plek over waar vijf spelers voor in aanmerking komen.

Roy Castien, Zakaria Eddahchouri, Mike van den Ban en Levi de Wilde, die niet eens bij de selectie zat.

Geblesseerden

De topscorer van vorig seizoen Sietse Brandsma is ook op de weg terug. Hij zat niet bij de selectie maar trainde donderdag al wel mee in het eerste deel van de training. ,,Ik verwacht er over twee weken weer bij te zijn’’, zei hij.

Ook de linksbenige centrale verdediger Oscar Wilffert is op de weg terug.

Defensieve versterking met ervaring kan hard nodig zijn. In de slotfase moest de betrouwbare André Morgan met een hoofdwond van het veld. Wilffert werkt toe naar zijn rentree.

,,Donderdag heb ik de hele training meegedaan, ik verwacht kan uit bij TEC weer te kunnen spelen.’’