Olympia doet uitstekende zaken in 3C met zege op Ouderkerk

Omdat de verschillen in de derde klasse C heel klein zijn, was een overwinning voor Olympia Haarlem heel belangrijk vandaag. Ouderkerk stond op de vierde plaats van onderen en had voor aanvang van het duel slechts drie punten minder dan Olympia.

Op Sportpark Ouderkerk kende Olympia Haarlem een uitstekend begin, want na zeven minuten was het via Dwayne Wondel al 0-1. Na de openingstreffer kreeg Olympia nog twee honderd procent kansen op de 0-2, maar was de ploeg van Jeroen de Vries nog niet scherp genoeg voor het vijandelijke doel.

Olympia Haarlem - Voetbal in Haarlem
Olympia Haarlem wint met 0-3 van Ouderkerk. (Foto: Franklin van der Erf)

Even leek Ouderkerk na een foutje in de verdediging van de Haarlemmers op gelijke hoogte te komen, maar Ouderkerk kende hetzelfde probleem als Olympia Haarlem. Het bleef tot vlak voor rust 0-1. In de laatste minuut van de eerste helft kwamen de bezoekers op een dik verdiende 0-2 door een prachtig doelpunt van Mo Yahyaoui.

Meteen na rust kwam Olympia Haarlem zelfs op 0-3. Na een goede actie van Yahyaoui kon de keeper van Ouderkerk de bal niet goed verwerken en scoorde Donovan Mijnals uit de rebound. Dat uiteindelijk de uitslag niet hoger uit viel had Olympia aan zichzelf te danken. Er werden in het restant van de tweede helft wel veel kansen gecreëerd, maar ze konden niet worden verzilverd.

Door de overwinning bevindt Olympia Haarlem zich in de middenmoot. De ploeg staat nu op de zesde plek met een punt minder dan Schoten en twee punten minder dan VVH Velserbroek. Echter heeft Olympia nog een duel te goed.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma in de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.

 

(Met dank aan Franklin van der Erf)