Zondag 3e klasse C

Bloemendaal na zege op Laren ’99 aan kop in 3C

BVC Bloemendaal presteert tot op heden uitstekend in de zondag derde klasse C. De ploeg van trainer en speler Tim Joon kwam dit weekend in actie bij Laren ’99. Bloemendaal won het duel met 1-4 en greep verrassend genoeg zelfs de koppositie. Lijstaanvoerder Weesp verloor bij Roda ’23.

Bloemendaal miste maar liefst zeven spelers – waaronder Joon – in de wedstrijd in en tegen Laren. De ploeg had daar weinig last van, want er werd sterk gestart. Na een klein kwartier opende Joost van den Boogaard met een schitterend doelpunt de score. Een paar minuten later was het de beurt aan Sam Ras. Uit een strafschop kon hij de 0-2 op het scorebord brengen. Laren ’99 leek rijp voor de slacht, maar de onrust kroop in het spel van Bloemendaal. Lange ballen, weinig combinatie voetbal en op het middenveld veel balverlies. Laren rook haar kans en kon vlak voor rust de 1-2 maken.

Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Floris van Dam is de laatste weken belangrijk voor Bloemendaal. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Na de rust zag het publiek hetzelfde spelbeeld. Laren mocht op het middenveld combineren, waardoor de Bloemendaal-verdediging alle zeilen moest bijzetten. Een doelpunt van de thuisploeg hing in de lucht, maar juist op dat moment sloeg Bloemendaal toe. In de zeventigste minuut ging Joost van den Boogaard er als een haas vandoor, omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-3.

Het sein voor Laren ’99 om alles of niets te gaan spelen. Zij kregen wel een aantal mogelijkheden, maar waren onzorgvuldig in de afwerking. Bloemendaal-doelman Joost Breed speelde weer een puike wedstrijd en samen met zijn verdediging wist hij een treffer te voorkomen. Ondertussen counterde Bloemendaal er lustig op los. Floris van Dam brak een paar minuten voor het laatste fluitsignaal uit en zette de eindstand op het scorebord.

Bloemendaal pakt door de overwinning en het puntverlies van Weesp de koppositie. Met 20 punten uit 10 duels heeft de ploeg nu net zoveel punten als Weesp, maar een beter doelsaldo. Dat de derde klasse C spannend is, zien we op de ranglijst. Fortius, de nummer 13, staat op slechts negen punten achterstand. Komende week is Bloemendaal vrij, de week daarna komt VVA/Spartaan op bezoek.

Alle uitslagen, de standen en het gehele programma vind je op onze klassenpagina.