Niet ‘weer zo’n zondag’ voor VSV

DoorRedactie

mei 20, 2019
vsv-die2 - Edited

Nu moest het! De zondagtak van VSV staat akelig laag in de derde klasse C en heeft de punten bikkelhard nodig. Dus was een overwinning op Diemen pure noodzaak. Die kwam er. Een eerste helft vol strijd en passie was genoeg voor de mannen van David Zonneveld om de broodnodige 3-1 zege binnen te slepen.

VSV is een jong team. Voetballen kunnen ze, maar het ontbreekt bij de ploeg nog wel eens professionaliteit. ‘’We hebben in elk geval geen risico dat we schorsingen oplopen, want we pakken haast nooit een gele kaart’’, zei Zonneveld. ‘’En soms moet je die wel pakken als de situatie daar om vraagt. Maar daar zijn we te veel voetballers voor.’’ Maar ook voor het doel is de ploeg vaak niet meedogenloos genoeg. Al te vaak eindigde een VSV-wedstrijd in 0-0. ‘’We missen te veel kansen. Zelfs alleen voor de keeper lukt het vaak niet, zoals vorige week bij IVV uit’’, wist Zonneveld.

Dat gebrek aan killersmentaliteit leek tegen Diemen ook weer op te spelen. VSV startte furieus, zette de gasten voortdurend onder druk en kreeg de beste kansen. Maar de volkomen vrijstaande Florent Lievense kreeg het voor elkaar om alleen voor de keeper tegen de paal te schieten. Toen even later Diemen uit een zeldzame tegenaanval wel wist te scoren, leek het ‘weer zo’n zondag’ te worden voor VSV.

Maar dit keer toonde de thuisploeg veerkracht. Een vrije trap van VSV werd matig weggewerkt door Diemen, waarna Twan de Zwart van dichtbij de bal achter de zwak ingrijpende keeper kopte. Vijf minuten later was het weer alle hens aan dek voor de gasten bij een corner van VSV. Dit keer profiteerde aanvoerder Randy Rietdijk van de paniek in de Diemen-defensie. Maar de mooiste van de middag werd gemaakt door Rick Michielsen, die prachtig vrijgespeeld werd door Malcolm Meijer en beheerst de 3-1 binnenschoot.

Na rust beperkte VSV zich hoofdzakelijk tot tegenhouden. Diemen viel met man en macht aan, maar kon eigenlijk geen vuist maken. En de thuisploeg had meer gebruik moeten maken van de door Diemen geboden ruimte. Vooral Michielsen mocht het zich aanrekenen dat een prachtige voorzet van invaller Daan Tervoort niet in het net eindigde. Daarmee eindigde VSV met een 3-1 overwinning. En in de wetenschap dat het volgende week nóg een keer moet, omdat ook VVH/Velserbroek won. Maar als ze spelen met de passie en inzet van deze week, dan ontloopt de ploeg zeker de nacompetitie.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom