AlgemeenVierde DivisieZondag 1e klasse A

Mo Bekkach kiest voor nieuwe uitdaging bij HBC

Voor het komende seizoen 2023/2024 heeft HBC zijn selectie versterkt met Mo Bekkach, huidige speler van zondag eersteklasser AGB uit Amsterdam.

Bekkach (24 jaar) is ooit begonnen met voetballen bij HBC, waar zijn talent al direct zichtbaar was en het was dan ook een kwestie van tijd dat diverse scouts van een aantal BVO’s polshoogte kwamen nemen. Met al dat zware geschut werd het voor HBC onmogelijk om Mo voor HBC te behouden. HBC wilde de ontwikkeling van zijn talent ook niet in de weg staan. Zo voetbalde hij bij de jeugdopleidingen van Almere City en FC Twente, waar hij de O19-1 haalde.

Als jong senior sloot hij aan bij de selectie van Hillegom alwaar hij snel een basisplaats veroverde. Na twee seizoenen Hillegom klopte AGB bij hem aan de deur en hij besloot om deze overstap te maken. Bij AGB (competitiegenoot van HBC) kwam hij weer in contact met HBC en mede door zijn spel en enthousiasme werden de lijntjes snel gelegd.

Bekkach heeft sportief een mooie weg bewandeld richting het niveau waar hij nu op acteert. Dit seizoen bracht niet wat hij zich van te voren had voorgesteld en besloot hij op zoek te gaan naar een andere omgeving om zijn kunsten te vertonen. Over aandacht van andere clubs had hij niet te klagen. HBC stond al, op zijn persoonlijke lijstje van mogelijke clubs,
met stip op één.

HBC de club waar het allemaal voor hem is begonnen

De afgelopen seizoenen heeft hij de opmars van HBC in het amateurvoetbal nauwlettend gevolgd en dusdanig onder de indruk geraakt dat hij een terugkeer richting naar HBC als zijn grootste wens zag. Zo is hij in contact gekomen met hoofdtrainer Jasper Ketting. “Al snel werd duidelijk dat wij dezelfde passie voor het spelletje deelden en vooral zijn visie en de wijze van trainen en spelen spreken mij zeer aan,” aldus Bekkach.

Na een aantal goede gesprekken heeft Jasper Ketting, Bekkach weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC, de manier van spelen en de sociale omgeving waar dit zich afspeelt. “Mo is ondanks zijn pas 24 jaar een ervaren middenvelder, die graag het initiatief neemt en van dominant spel houdt. Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en maakt ook zijn doelpunten. Zijn spel past goed in het plaatje wat ik voor het komende seizoen voor ogen heb. Ik ben daarom erg content dat een speler van zijn kaliber voor HBC kiest,” aldus Ketting.

Voor Bekkach zijn de belangrijkste argumenten om voor HBC te kiezen

“Het super mooie, divisie waardige HBC-complex. Ik heb een weloverwogen beslissing gemaakt en ben er van overtuigd te kunnen bijdragen de sportieve ambities van HBC te realiseren. De selectie van HBC heeft een kwalitatief brede selectie. Alle posities zijn dubbel bezet en de mix van jonge talentvolle spelers en ook zeer ervaren spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben, een positieve speelwijze en vooral een klik met Jasper Ketting hebben mij overtuigd. Er is, mijn inziens, een goede stabiele concurrentie, iedere speler moet het beste uit zich zelf halen De professionele technische staf en spelersgroep hebben allemaal een 100% mentaliteit en willen als team er echt voor gaan, dat voelt erg goed en spreekt mij erg aan,” sluit Bekkach af.

Met dank aan HBC
Foto: Voetbal in Haarlem