Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Mehmet Yüksel laat zijn ‘magische linker’ weer spreken, en scoort eerste competitiegoal

DoorRedactie

sep 19, 2021

Na afloop van Koninklijke HFC -IJsselmeervogels ging de aandacht niet alleen uit naar Duke Verduin en Sietse Brandsma. De spits scoorde zijn zesde treffer en is de topscorer van de Tweede Divisie.

Een knappe prestatie van de aanvaller die drie jaar geleden nog bij BOL speelde. Maar ook Mehmet Yüksel klopte wederom op de deur. Hij viel in als tweede spits naast Brandsma en Roy Castien ging meer tussen de linies spelen. ,,Ik word steeds fitter en fitter. Vandaag kon ik een half uur meedoen’’, glunderde de 19-jarige spits.

,,Mehmet klopt al weken en maanden op de deur’’, zegt trainer Tamerus. ,,Hij moet het nu nog van invalbeurten hebben. Vroeger was hij in het veld wat lui, nu levert hij ook energie en snelheid. Dat betaalt zich uit. Techniek uit stilstand is leuk nu combineert hij het ook met beweging en diepgang.’’

In de voorbereiding tegen Noorwijk scoorde de 19-jarige al een magistrale goal. Hij toucheerde het leder met zijn magische linker en zag de bal in slow-motion in de kruising belanden.

Tegen IJsselmeervogels scoorde hij zijn eerste competitiedoelpunt. En het was wederom een beauty. Als de spits aan de bal is lijkt voetbal een simpel spel, maar hij gebruikt zijn techniek functioneel. Hij legde een afgeslagen voorzet op de rand van het strafschopgebied meteen dood met links, keek waar keeper Jaimy Schaap stond en legde de bal met uiterste precisie in de linker benedenhoek en hoorde het net suizen. .,Mehmet is technisch vaardig en heeft snelheid. Hij is een pure speler, die oog heeft voor de steekbal . Hij scoort makkelijk’’, weet Tamerus.

Foto: Pim Hols

Door Redactie