Algemeen

KNVB: ‘Vrouwen mogen volgend seizoen meedoen met mannenteams tot en met Tweede Divisie’

Gemengd voetbal bij de senioren is vanaf komend seizoen mogelijk. Dit was al mogelijk  bij gehele jeugdafdeling, maar bij de senioren lag de lat bij de B-categorie.

Veel regionale clubs, zoals DSS, RKVV Velsen en VSV en Stormvogels, kozen voor spelen in een aparte vrouwencompetite. Dit corona-seizoen startte de voetbalbond een pilot, met als conclusive dat vanaf het seizoen 2021-2022 dames ook mogen meedoen bij clubs tot en met de Tweede en Derde divisie.

,,Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd”, zegt de voetbalbond.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur én vrouwenvoetbal: ,,Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daar vast te houden aan het oude concept en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit.

We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

,,Verenigingen, speelsters en de bond trekken hierin gezamenlijk op. De KNVB biedt alle verenigingen die een speelster willen laten voetballen in een team in de A-categorie bij de mannen een begeleidingstraject aan.

We geven verenigingen ondersteuning, advies en handvatten om speelsters zo goed mogelijk te begeleiden. (..) Verenigingen hoeven geen dispensatie aan te vragen. Wel kunnen ze speelsters vooraf aanmelden bij de KNVB, waarna gezamenlijk het traject wordt opgestart.”

Tekst: Peter Brink

This poll is no longer accepting votes

Welke club heeft het mooiste logo in de zondag 3e klasse C?