Betnation Divisie

Jim Hulleman keert terug bij HFC, Tamerus kan Dreamteam gaan formeren

Jim Hulleman speelt komend seizoen weer voor Koninklijke HFC. De linksbener koos vorig seizoen voor IJsselmeervogels, dat toen nog Tweede Divisie speelde. Toen de Vogels degradeerden kon de huidige Telstarspits Youssef El Kachati door een ontbindende voorwaarde alsnog onder het contract uitkomen. Hulleman wilde ook onder het contract uitkomen, maar had daar geen clausule in opgenomen. Hij speelt dit seizoen in de Derde Divisie. De gevallen topclub staat op de gedeeld tweede plaats.

Het was al een teken aan de wand afgelopen weekend.

De 30-jarige Jim Hulleman, vaste waarde in de ploeg van Gert Jan Karsten, zat op de bank. Een usance, het was pas de tweede keer dit seizoen. In het rode deel van het Vissersdorp wordt Hulleman als middenvelder gebruikt en is hij na het vertrek van diverse spelers, reserve aanvoerder. Hij had in 21 duels tien assists.

Hij is na Wessel Boer en Robin Eindhoven de derde speler die TD Sander Vink terughaalt uit het rode deel van Spakenburg, al hebben Boer en Eindhoven nog niet voor komend seizoen getekend.

Doen zij dat wel dan kan trainer Tamerus gaan werken aan een Dreamteam.

Jim Hulleman, was afgelopen seizoen, tot ongenoegen van vele scribenten op de website van HFC, al heel vroeg akkoord met IJsselmeervogels.

Dat zorgde voor wrevel, terwijl het juist een uitnodiging was tot zelfreflectie.

Voor Gertjan Tamerus was Hulleman een leider en verlengstuk in het veld.

Begonnen als middenvelder werd de linksbener, in het teambelang, omgeturnd tot linker centrale verdediger. Hierdoor verliep de opbouw een stuk soepeler. Maar hij speelde ook als nummer 10, spits en linksback.

zzp-boekhouder

Foto Pim Hols

Tekst Peter Brink