Zondag 3e klasse C

Jeffrey Kors schiet met hattick VVH voorbij VVA/Spartaan

VVH Velserbroek trad gister aan tegen en bij VVA/Spartaan, de rode lantaarndrager in de zondag derde klasse C. Vooraf werd er door interim-trainer Ger Boeske gewaarschuwd voor onderschatting van deze ploeg. Ondanks dat VVA onderaan stond, werd er in de laatste drie duels toch acht maal gescoord.

Van de heenwedstrijd wist VVH dat er een technische ploeg stond die vanuit het niets kon aanvallen en daarin ook kon scoren. De eerste vijftien minuten hadden de bezoekers uit Haarlem-Noord moeite met de snelle en behendige voetballers van VVA/Spartaan. De op de pleintjes geschoolde voetballers uit Amsterdam-West waren aanvallend beter en de slag op het middenveld werd gewonnen door de thuisspelende ploeg.

VVH Velserbroek - Voetbal in Haarlem
VVH Velserbroek (Foto: Facebook VVH)

VVH Velserbroek kwam niet of nauwelijks aan aanvallen toe en de vleugelverdedigers moesten hand en tand bijzetten om de brilstand vast te houden. In de veertiende minuut moest de wederom goed keepende Van den Bogaard de bal uit het net halen. Een lage voorzet van de linkerkant werd ongelukkig door Jamie Riebeek achter zijn eigen doelman gewerkt. Het schudde de tricolores wel wakker, want VVH kwam steeds beter in het spel halverwege de eerste helft kopte Jeffrey Kors – na een perfecte voorzet van Mark vd Werff – zijn eerste van deze middag binnen.

Hierna is VVH niet meer in de problemen gekomen. Tien minuten voor rust werd een snoeiharde kopbal van Jordi Hurkmans door een middenvelder van VVA/Spartaan met de hand uit het doel geslagen. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen en de middenvelder de rode kaart te tonen. Kors maakte geen fout en de voorsprong voor VVH Velserbroek was een feit.

Na de rust had VVH problemen met het scherpstellen van het vizier. Hierdoor bleef de thuisploeg geloven in een goede afloop. Halverwege de tweede helft werd de moegestreden Danny Zeeuw vervangen door Louis Rombouts. Achmed Othman verhuisde naar de linksback positie. Dit had als resultaat dat het middenveld nieuwe impulsen kreeg. VVH verzuimde zichzelf hiervoor te belonen. VVA/Spartaan wankelde en trainer Boeske bracht in de zeventigste minuut Robin Zeeuw voor Casper Sintenie.

In de vierentachtigste minuut kreeg VVH Velserbroek toch loon naar werken. Een goed genomen hoekschop van Mark van der Werff werd afgerond door Kors: 1-3. Kors voltooide hiermee zijn hattrick en was verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie van de bezoekers.

Door de zege grijpt VVH Velserbroek de derde plek. Concurrent DWS verloor, waardoor de Haarlemmers een plek stijgen. De achterstand op de koplopers is met acht punten nog groot. Aankomende zondag staat de burenruzie tussen VVH Velserbroek en Schoten op de kalender. Het voorgaande duel werd door de geel-zwarten met 1-0 gewonnen. VVH speelt echter nu voor eigen publiek. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.