Donny Koning keert terug op het oude nest

De eerste versterking voor derdeklasser Schoten is binnen. Donny Koning komt na twee seizoenen bij Velsen gevoetbald te hebben volgend seizoen terug naar Haarlem-Noord. De rappe aanvaller is momenteel nog aan het revalideren van een kruisbandblessure.

“Ik wil weer lekker met mijn vrienden voetballen,” legt Donny Koning uit. “Ik heb deze twee jaar veel geleerd in de eerste en tweede klasse, maar de keuze om terug te keren bij Schoten was een makkelijke. Ik merkte dat het niveau bij Velsen in de eerste klasse voor mij toch nog even te hoog was.” Velsen promoveerde vorig jaar via de nacompetitie, waarin Koning vooral tijdens de voorlaatste ronde een belangrijke treffer voor zijn rekening nam.

Koning - Voetbal in Haarlem
Donny Koning (r) is de eerste versterking bij Schoten.

Ondanks dat de aanvaller door een zware blessure niet meer bij Velsen in actie komt, kijkt hij positief terug op zijn tijd bij de eersteklasser. “Ik heb daar een goede trainer gehad, de jongens om me heen hebben me het eerste jaar echt goed geholpen en het was leuk dat Michiel de la Mar daar ook was. Daardoor heb ik me thuis gevoeld.”

Vijf weken geleden is de Haarlemmer geopereerd aan zijn kruisbanden. “Voorlopig ben ik er nog wel uit, maar we kijken weer vooruit,” vertelt hij hoopgevend. “Als het zo doorgaat hoop ik over een maand of twee weer op het veld te kunnen trainen. Ik word behandeld door de fysiotherapeut van Schoten, dus ik kan daar op de velden dan weer verder revalideren.”

Donny Koning vertrok bij Schoten toen Jasper Ketting aan het roer kwam. “Ik had beloofd te blijven, maar toen klopte Velsen aan de deur. Ik wilde kijken waar mijn lat lag. Het eerste jaar in de tweede klasse heb ik best wel lekker gedraaid, maar dit seizoen begon ik de eerste wedstrijden op de bank. Daarna ben ik in het tweede gaan voetballen, maar daar raakte ik dus geblesseerd,” legt hij uit. “Het gesprek met de trainer om terug te komen was binnen vier minuten klaar. De klik is goed.”

De goalgetter groeide op bij de club in Haarlem-Noord en keert dus terug op bekend terrein. Met huidige selectiespelers als Randy Wolfsen, Joey van der Schrier, Dylan Speelman en Daniël Schulte groeide Koning op of is hij goed bevriend. “Die gasten vinden het leuk dat ik terug kom. En ik ook,” besluit hij.