Algemeen

HSV 100 jaar: scheidsrechters mee het veld op!

De Haarlemse Scheidsrechters Verenging (HSV) bestaat 19 oktober 2023, 100 jaar!

Een bijzondere groep mensen die iedere week met bloed, zweet en tranen veel voetbalwedstrijden tot een goed einde brengt. Ze vragen op een ludieke manier aandacht voor het te kort aan scheidsrechter en het bereiken van deze bijzondere mijlpaal. De HSV loopt met leden en andere scheidsrechter komende zaterdag tijdens de wedstrijd Telstar-MVV in Velsen-Zuid aan de hand van de spelers en arbitrage het speelveld op!

Een speciaal moment voor de vereniging en voor veel scheidsrechters uit de regio Haarlem. Wekelijks staan ze op het veld waarbij mening voetballer het niveau van Frenkie de Jong of Lieke Martens nét niet haalt. Toch staan ze ieder weekend door weer én wind op een prachtig niveau in hun vrije tijd de wedstrijd in goede banen te leiden. Onze leden zijn actief van de Eredivisie tot aan het vriendenteam in de kelderklasse.

De Haarlemse Scheidsrechter Vereniging is opgericht op 19 oktober 1923 en bestaat dit jaar, 100 jaar. De HSV is onderdeel van het landelijke netwerk van scheidsrechtersvereniging, de COVS. De HSV heeft als doel scheidsrechters samen te brengen, begeleiden, faciliteren en belangen te behartigen. De HSV organiseert jaarlijks een technische dag waarbij de nieuwste spelregels worden besproken, wekelijks een gezamenlijke training en staat bijna ieder weekend langs de kant voor het begeleiden van nieuw talent. Daarnaast vraagt de HSV regelmatig aandacht voor de problemen en kansen waar scheidsrechters tegen aanlopen. Ook staat de HSV regelmatig bij verenigingen aan de deur om uitleg aan jeugdspelers over sportiviteit, respect en spelregels. De HSV heeft een divers palet aan leden van actieve vrouwelijke scheidsrechters tot doorgewinterde verenigingsscheidsrechters.

De HSV vraagt op een ludieke manier aandacht voor het te kort aan scheidsrechter in het voetbal maar roept ook op om lid te worden van deze unieke vereniging! Leden van de HSV lopen zaterdagavond 14 oktober mee het veld op als spelersescorte tijdens de wedstrijd Telstar-MVV. Daarnaast organiseert de HSV op zaterdag 21 oktober haar eeuwfeest waarbij ook verschillende sprekers vanuit de arbitragewereld aanwezig zullen zijn.