Jack's League

Floris van der Linden velt HFC, Robin Eindhoven krijgt rode kaart

HFC had goede zaken kunnen doen om de slotwedstrijd voor de winterstop te winnen bij Spakenburg. De Koninklijke heeft zich geschaard bij de onderste ploegen en zag concurrent TEC wel naderen tot één punt. Scoren blijft een groot probleem voor de ploeg van Gertjan Tamerus, 1-0.

De Koninklijke kon in deze mistwedstrijd weer een beroep doen op Danny Hols. Koen Tros en Andre Morgan ontbraken nog. Jim Hulleman kon weer op zijn favoriete positie op het middenveld acteren. Trainer Tamerus koos voor Quinten Dekkers als linksback en Daniel Camara Bos als rechtsback. Joas Kors startte, na zijn basisplaats bij FC Lisse van afgelopen week, op de bank.

Ex-HFC’er Floris van der Linden scoorde voor het laatst in september maar schoot de thuisploeg vlak voor rust op 1-0. De Blauwen begonnen het seizoen in het 5-3-2-systeem en haalden daarom ook back Vincent Volkert bij HFC weg maar spelen inmiddels alweer 4-3-3.

 

zzp-boekhouder-rotterdam

HC kreeg kansen via Sietse Brandma en Zakaria Eddahchouri, maar blijft na 18 duels steken op 22 gescoorde treffers. De Haarlemmers kregen slechts 23 treffers tegen en staan daarmee op gelijke hoogte met nummer twee HHC Hardenberg.

De puzzel die trainer Tamerus voor de kerstdagen meekrijgt is hoe hij zijn ploeg weer aan het scoren krijgt. HFC startte het duel met louter ex-jeugdspelers op de bank. Ex-HFC’er Robin Eindhoven is anno 2022 wisselspeler bij Spakenburg en kreeg – tot verbazing van vriend en vijand- in de slotfase de rode kaart voor opmerkingen op de leiding.

“Ik heb niet meegekregen wat er gebeurde”. zei de spits. ,, Ik vind het wel knap van de grensrechter dat -als hij met zijn rug naar onze bank toe staat -weet wie er wat heeft gezegd en wat er is gezegd.”

Robin Eindhoven startte bij RCH en verkaste daarna naar de jeugd van HFC. Hij maakte een uitstapje naar de jeugd van ADO Den Haag en keerde weer terug naar de Spanjaardslaan om basis speler te worden. In juli 2019 speelde hij zich in de kijker van Aris Limassol. Zijn verblijf op Cyprus was van korte duur en via Spakenburg kwam hij bij Telstar terecht.

De spits kwam niet wedstrijdfit in Velsen Zuid aan, en kwam niet via het circuit van trainer Andries Jonker binnen. Eindhoven kwam amper aan spelen toe, waardoor hij destijds weer terugkeerde naar het blauwe deel van het gespleten voetbaldorp Spakenburg.