Jack's League

Finn Berk traint na avontuur in Duitsland mee met Koninklijke HFC

De 22-jarige Haarlemmer Finn Berk traint mee met Koninlijke HFC. Hij begon als speler bij Onze Gezellen en speelde recent in Duitsland voor Babelsberg03 dat uitkomt op het derde Duitse niveau.

Finn Berk had altijd de droom om profvoetballer te worden en werd op jonge leeftijd al gescout door HFC Haarlem. Nadat deze club failliet ging speelde Berk tien jaar in de jeugdopleiding van AZ. Via de tweede elftallen van Almere en Cambuur Leeuwarden kwam hij in de Duitsland terecht.  De linksbenige centrale verdediger signeerde eerst een contract bij Greifswalder FC. De club acteerde op het vijfde niveau. Babelsberg03 speelt op het derde niveau.

HFC mag nog toch tot 31 januari spelers vastleggen. Met het oog op komend seizoen was de Koninklijke ook in gesprek met Robin Eindhoven van Spakenburg. ,,Hij zag meer perspectief bij IJsselmeervogels’’, zo zegt trainer Gertjan Tamerus. ,,Financieel kunnen wij ons daar niet mee meten.’’

 

zzp-boekhouder

Door de gevoelige overstap naar de buurman van Spakenburg meldde de Gooi- en Eemlander dat Eindhoven wellicht de rest van het seizoen verhuurd gaat worden, om – net als in het geval met Vince Gino Dekker- escalaties met de achterban te voorkomen.