Jack's League

Weken van de waarheid voor Koninklijke HFC, Tamerus ziet ketchupfles-spits opleven

De ploeg van Gertjan Tamerus bivakkeert in de onderste regionen en treft de komende vijf weken mede-laagvliegers Jong Volendam, Scheveningen en eind februari nummer laatst OFC.

Ranglijst

Koninklijke HFC start de tweede seizoenshelft op een veilige plek net boven de nacompetitieplek. In de Tweede Divisie kunnen de Jong-teams niet degraderen naar de Derde Divisie. Zodoende komen van de achttien teams maar zestien ploegen in aanmerking voor degradatie. Van deze zestien ploegen degradeert de nummer laatst en spelen de twee teams die daarboven staan p/d wedstrijden.

Ranglijst

De Haarlemmers baarden vorig seizoen in de tweede seizoenshelft opzien door een zegereeks neer te zeten. Tijdens de coronastop wist trainer Tamerus de spelers zo te motiveren dat ze ook op uiteenlopende tijden kwamen trainen.

HFC bleek superfit en sleepte een historische derde plaats in de wacht. Anno 2023 is alles anders. De Koninklijke ontbeert het aan scorend vermogen en staat net boven TEC en IJsselmeervogels en nummer laatst OFC. De Vogels en TEC wisten zich de in winterstop aanzienlijk te versterk en.

IJsselmeervogels legde Marouane Afaker, Gino Bosz en Junior van der Velden vaste en TEC haalde trainer Eric Meijers en Pele van Anholt, Guytho Mijland en Givon Derby.

almere boekhouder

Scouting

TD Sander Vink en scout Dirk Vennik zijn op zoek naar versterkingen, maar tot dusverre heeft dat nog geen resultaat opgeleverd. Trainer Gertjan Tamerus onderkent de te lage positie van zijn selectie, maar ziet ook lichtpuntjes. ,,We creëren genoeg kansen, vaak waren we de betere ploeg en krijgen weinig doelpunten tegen. Gelukkig hebben we afgelopen weekend een trainingskamp belegd in Osnabrück.

Het was goed voor de sfeer en teambuilding en we wonnen met 11-0 van VFR Voxtrup. Een club die op het vijfde niveau acteert. We speelden viermaal dertig minuten en na een uur was het nog maar 0-3. Dus we kregen wel weerstand.’’

Dinsdag oefende HFC met twee verschillende opstellingen in Alkmaar tegen Jong AZ. De Alkmaarders wonnen met 3-1.

Ketchupfles

In Duitsland probeerde Tamerus Mike van den Ban als rechtsback en zag de ex-prof in de slotfase driemaal scoren. De doelpunten zullen zaterdag tegen Jong Volendam moeten komen van de spitsen Sietse Brandsma en Zakaria Eddahchouri.

Laatstgenoemde was in de competitie nog niet erg schotvaardig. Tamerus vermoedt dat de ketchupfles-theorie op de ex-speler van Go Ahead Eagles van toepassing is. ,,Vaak komt er als je een keer in zo’n fles knijpt niet meteen ketchup uit, maar na een paar keer goed knijpen vliegt er opeens een heel ketchup op je bord. Zakaria is een goede voetballer en goede spits, die doelpunten gaan komen. Dinsdag scoorde hij al tegen Jong AZ.’’