Eerste competitieduel Waterloo eindigt in een gelijkspel

Waar het Waterloo twee seizoenen geleden niet lukte om een zondag 1 op te stellen, is het nu wel gelukt om een prestatie team op de zaterdag in te schrijven bij de KNVB.

Op een zonnige middag in september trapte Waterloo af tegen de gasten uit Beverwijk. Te weten Jong Hercules. De mannen van trainer Nico van der Berghe waren erop gebrand om deze eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Dit was al waarneembaar in het eerste kwartier. Waterloo had veel balbezit en probeerde veel te combineren. Echter werd maar zelden naar dezelfde kleur gespeeld. Vooral de eindpass mislukte vaak, maar de jonge ploeg van Nico van den Berghe bleef aanvallend voetballen. De eerste doelpoging van Jong Hercules was meteen raak. De spits kreeg een beetje ruimte en schoot de 0-1 binnen.

Niet veel later maakte Raoul van de Berghe gelijk door een penalty te benutten, na een overtreding op Mick Dekker in de zestien. In de 30ste minuut was het Waterloo dat op voorsprong kwam. Mick Dekker werkte een voorzet van Denzel af met een prachtige volley. Nog voor rust wist Jong Hercules de stand weer gelijk te trekken. Een onnodige sliding in de zestien werd bestraft door de goed leidende Steijn van Hulst en de penalty werd gemaakt, 2-2 ruststand.

Na de rust bleef Waterloo aanvallend voetballen. Maar toch wist Jong Hercules weer, door één van de spaarzame kansen, op voorsprong te komen 2-3. Waterloo trok de stand snel weer  gelijk. Een penalty werd benut door Raoul van den Berghe: 3-3. Waterloo ging door en zag dit bekroond met de 4-3 door Mick Dekker. Waar de oude garde langs de kant zich af vroeg waarom er niet net als vroeger de mouwen opgestroopt werd en met ziel en zaligheid de 4-3 werd verdedigd, bleef Waterloo aanvallen en moest dit in de allerlaatste fase bekopen. Uitgerekend oud-Waterloo speler Jeffrey Böhm zorgde voor een gelijke stand in de laatste minuten. Eindstand 4-4

Tekst: Wilfred de Waal