EDO (zat) en VSV (zon) maken zich op voor finale Hannie Spronk Toernooi

aug 26, 2017
Esajas-EDO-Voetbal-in-Haarlem

EDO (zat) heeft zich, samen met VSV, weten te plaatsen voor de finale van het Hannie Spronk Toernooi. Dit jaarlijkse toernooi is ter nagedachtenis aan ex-Velsen speler Hannie Spronk. Vrienden van Hannie, Herman Berg en Marcel Looij, zijn de grote drijfveren achter dit toernooi dat inmiddels voor de twaalfde keer plaatsvindt.

De openingswedstrijd ging donderdagavond tussen VSV en Terrasvogels. Het werd een makkelijke prooi voor VSV, dat met maar liefst 5-1 aan het langste eind trok. Velsen en EDO maakten het een stuk spannender. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, waar vermeld moet worden dat Velsen de beste mogelijkheden kreeg om de score te openen. Echter bleef het tot de rust 0-0.

Na de rust liet ook EDO meer van zich zien. Een prachtige uithaal van Joey van Lemmeren werd met de vingertoppen over het doel getikt door Velsen-doelman Angelo Timmer. Even later kwam de ploeg van de nieuwe trainer Sven Roomeijer toch op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd feilloos binnengeschoten door ex-Haarlem speler Dion Esajas.

Esajas was tegen Velsen van grote waarde. (Archieffoto Cees van Hoogdalem)

Velsen werd na deze tegengoal iets sterker en, met name, Voetbal in Haarlem All Star Tim Groenewoud was een ware plaag voor de EDO-defensie. Als een volleerd alpineskiër slalomde hij langs de rood-zwarte hindernissen. Helaas eindigde zijn acties aan de verkeerde kant van de paal. Toch kwam Velsen verdiend op gelijke hoogte. Mark Kloosterboer hield de hoop op een finaleplaats in leven door de 1-1 binnen te schieten achter de uitstekend spelende EDO-goalie Alex Bindenga.

Lang kon Velsen niet genieten van de gelijkmaker. Amper een minuut later schoot wederom Dion Esajas de winnende goal achter Timmer. Velsen ging nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de wetten van de lichtinstallatie zijn ondoorgrondelijk. Om exact 22:15 uur doofden de lampen en floot scheidsrechter Does voor het einde van de wedstrijd. EDO plaatste zich voor de finale tegen VSV en Velsen neemt het in de troostfinale op tegen Terrasvogels. Beide wedstrijden worden zondag gespeeld. Aanvang 14:00 uur op het sportpark van RKVV Velsen.