MidWest Cup

DSS en vv CTO ’70 trappen af in de Midwest Cup

Op een druilerige dinsdagavond starten beide ploegen aan het seizoen 2021-2022. DSS onder leiding van de nieuwe trainer Simon Evers en bij CTO is Rogillo Doest aan zijn derde jaargang bezig.

Om 20:30 uur floot scheidsrechter Quint Bogards voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen onwennig. De eerste echte kans was voor de bezoekers uit Duivendrecht. Het centrale duo van DSS stond één keer niet goed opgesteld en de aalgladde spits van CTO, Robin Kabel omspeelde de keeper, maar wist alleen de doelpaal te vinden. DSS had het betere van het spel. Werd feller en de duels werden gewonnen. Dit resulteerde in de 18e minuut in een schitterde goal van Sam van Vliet. Ver buiten de zestienmeter krulde hij de bal in de linker bovenhoek.

De tegengoal van CTO werd vijf minuten later afgefloten wegens buitenspel. In de 36ste minuut vergat de scheidsrechter op zijn fluit te blazen toen DSS de 2-0 liet optekenen. Hoewel de assistent scheidsrechter en alle supporters die op één lijn stonden met de laatste linie van de gasten overduidelijk het buitenspel zagen, gaf de scheidsrechter niet thuis. De oranje-witte combinatie kreeg kleine kansjes, maar de keeper van DSS, Boas Zwagers, stond zijn mannetje.

De tweede helft was geheel voor DSS. De rood groenen kwamen goed uit de kleedkamer en domineerde de gehele tweede helft. Good-old Wesley Tan organiseerde als een Romeinse veldheer zijn verdediging. Door het hoog en fel verdedigen van DSS moest CTO al gauw de lange bal spelen. Het maar met vier basisspelers uitgeruste team van CTO kreeg in een tijdsbestek van 20 minuten vijf doelpunten meer om de oren. Coach Doest liet de jongens opdraven die al trainingstijd in de benen had, waaronder een 18 jarige, een 17 jarige en een 16 jarige. De jongelingen Nino Kool, Tim Fris en Diego Kollen speelden hun tweede wedstrijd in het standaardteam van de trots van Duivendrecht, maar DSS was een maatje te groot.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter om 22:20 af en kon DSS zijn eerste drie punten in de poule bijschrijven en kon CTO de wonden likken.

Doelpuntenmakers bij DSS: 1-0 en 6-0: Sam van Vliet, 2-0 en 3-0: Job vd Dries, 4-0: Danny Rienstra, 5-0 en 7-0: Wouter Groen

Tekst en foto: Paul Cramer

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.