Zaterdag 3e klasse A

Derby een makkelijke prooi voor Stormvogels

VSV speelde op 13 april gelijk tegen IJmuiden. De week daarna bleek Zandvoort een maatje te groot. Dat waren dure verliespunten op weg naar de 3e plaats. Stormvogels verloor bij Foresters, iets wat zij niet verwacht hadden, en werd daardoor geen koploper.

De stand aan de kop van de 3e klasse zaterdag A is ongekend spannend.

1. Foresters 19-49

2. Stormvogels 19-49

3. EDO 20-31

4. Castricum 18-27

5. VSV 18-27

VSV is op jacht naar de 3e plaats en Stormvogels wil graag kampioen worden om de nacompetitie te ontlopen. De twee teams stonden vandaag tegenover elkaar op sportpark de Hofgeest.

Het werd een makkelijke overwinning voor Stormvogels die zich daarvoor maar 1 helft wilde inspannen. Vanaf de aftrap zette zij VSV onder druk die zich daar in de beginfase nog wel onderuit konden spelen. Na 15 minuten wist Nick de Jong zich geen raad met de razendsnelle en behendige Jan Koridion. Diens schot vanuit de 16 meter kreeg nog een tikkie mee van Mitchel Bormann die keeper Roy van der Aar had net nakijken gaf. 0-1.

Lang kon de ploeg van Krop daarvan niet profiteren. Na doorkoppen in de 16 meter van Max Hummel scoorde Bas Veer de gelijkmaker. Het sein voor Stormvogels om weer gas te geven. Een schot van Brian Ezeoke ging via de paal de goal in: 1-2. Na 30 minuten was het Gregory van Nieuwkoop die geheel vrijstaand in de zestienmeter de 1-3 mocht scoren. VSV had het erg moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om verdere doelpunten te voorkomen. Brian Ezeoke scoorde nogmaals en de 1-4 ruststand stond op het scorebord.

In de tweede geloofde de bezoekers het wel en was de thuisploeg niet bij machte om het Stormvogels nog lastig te maken. In de 60e minuut scoorde VSV toch. Een van zeker 25 meter geplaatst schot van Jesse Kooijman verraste keeper Bas Veen, 2-4. Even later kon Max Hummel er weer een wedstrijd van maken maar zijn schot was niet zuiver genoeg en belandde naast de paal.

Daarna had de uitstekend leidende scheidsrechter van den Boogaard wel kunnen affluiten. Er gebeurde daadwerkelijk niets meer waarvan de 150 toeschouwers onder de indruk konden raken of het moest de enige gele kaart in deze derby zijn voor Mitchel Bormann na het weggooien van de bal.