Corona houdt Zandvoort aan de kant

Zandvoort heeft voor de komende week alle trainingen en wedstrijden geschrapt. Mogelijke coronabesmettingen bij leden van de club zorgen er voor dat Zandvoort alle activiteiten tot en met zondag 23 augustus staakt.

In een verklaring op de website van Zandvoort meldt het bestuur:

“Uit voorzorg nemen wij als Bestuur van S.V. Zandvoort de verantwoordelijkheid in deze beslissing. Wij zijn een vereniging, die op vrijwilligers rust en waarbij deze personen ook dagelijks aan het werk zijn voor een werkgever.
Het is dan ook volledig begrijpelijk dat wij hen niet in de positie willen brengen om een kans op besmetting op te lopen tijdens deze vrijwilligers werkzaamheden.”

Trainer Ted Saunier: “Ik heb na het bericht over de speler direct contact gezocht met Abrahim el Akkali en samen hebben we besloten in ieder geval tot 23 augustus niets meer te doen. Dit is samen met het bestuur ook kortgesloten. Het is natuurlijk ontzettend vervelend omdat je midden in de voorbereiding zit maar de gezondheid van spelers en staf staat voorop.”

“We hopen dat de huidige stijging van het aantal besmettingen in Nederland een halt toe geroepen kan worden. Maar dan zal de mentaliteit van veel mensen moeten veranderen anders ben ik bang dat we een uitstel gaan krijgen van de competitiestart”, sluit Saunier af.

Het aantal besmettingen in Zandvoort neemt de laatste paar dagen toe. Gisteren werd ook bekend dat een horecagelegenheid de deuren tot en met zondag sluit in verband met een aantal COVID-19 besmettingen.

Tekst: Danny Prinsen