THB ontvangt prijs voor winst Mooiste Shirt Verkiezing 2020

Het is alweer een aantal weken geleden. De verkiezing van het mooiste shirt uit de regio. Woendagochtend ging Danny Prinsen van Voetbal in Haarlem langs bij THB. De winnaar van de Mooist shirt Verkiezing 2020.

Twee mei ging de verkiezing van start met de zondag vijfde klasse. Elke dag daarna volgde een stemming welke eindigde met de finale op tien mei. THB, uitkomend in de zaterdag vierde klasse, won op 4 mei haar voorronde. Van de 1079 stemmen gingen er 247 (22,89%) naar THB. Hiermee liet het SVIJ en HBC net achter zich.

In de finale stonden alle winnaars van de voorrondes. Naast THB deden HYS (zon),BSM, IJmuiden, Alliance ’22, Schoten en Koninklijke HFC mee om de prijzen. Er werd maar liefst 6758 keer gestemd. Hiervan gingen er 2748 (40,66%) naar THB. BSM eindigde als tweede, Alliance ’22 als derde.

Piet van der Velden, voorzitter van de club spelend op sportpark Eindenhout: “ We hebben de hele club gemobiliseerd. Iedereen deed mee. En het maakt me nog trots ook dat je als kleine club tussen de reuzen uit de regio zo groot kan zijn.”

Prinsen kijkt ook met plezier terug. “Voor ons was het weer even contact maken met de regio. Het voetbal lag al even stil door de coronacrisis. Zo lieten we weer even merken dat we er nog waren.”

Door de coronacrisis duurde het ook even voor de prijs uitgereikt kon worden. “Die prijs loopt niet weg. Maar het was gewoon verstandiger om daar even mee te wachten. Vandaar dat we dit nu alsnog doen.”

Ook over de winnaar is Prinsen te spreken. “Als THB, een van de kleinste clubs in de regio, dan wint vind ik dat mooi. Volgend jaar gaan we dit zeker weer doen!”

Foto: Voetbal in Haarlem