Jeroen de Vries kondigt vertrek bij Olympia Haarlem aan

Jeroen de Vries is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer bij Olympia Haarlem. De keuzeheer merkt dat het steeds moeilijker wordt om iedereen binnen de club op één lijn te krijgen. Hij vindt dat het na dit seizoen tijd is voor een nieuw gezicht bij de derdeklasser.

“Als beginnend trainer vroeg ik me af waar dat moment is dat je tot een afscheid komt. Uiteindelijk is het een gevoel gebleken dat ineens daar was,” reageert de 30-jarige Haarlemmer. “Je merkt als trainer dat het steeds meer moeite kost om alles en iedereen op één lijn te krijgen én te houden.” De resultaten van dit seizoen in de derde klasse B tellen ook mee. “We vinden het moeilijk om structureel tot prestatie te komen. Dat zijn signalen dat de spelersgroep misschien wel toe is aan een nieuw gezicht,” zegt hij.

Olympia - Voetbal in Haarlem
Jeroen de Vries werd in zijn tweede seizoen kampioen met Olympia Haarlem. (Foto: Facebook Olympia Haarlem)

De spelersgroep is op de hoogte gebracht van zijn beslissing. “Het was een mooi en fijn gesprek. Iedereen zit denk ik wel op één lijn en we gunnen elkaar allemaal het beste, maar het punt dat de situatie minder werkbaar wordt komt steeds dichterbij,” aldus de hoofdtrainer. “Ik zit nu in mijn vierde jaar en dat is in een proces als die bij ons best lang. Na dit seizoen is het een goed moment om via de voordeur te vertrekken.”

Ook De Vries zelf is toe aan iets nieuws. “Ik kan nu ook aan mijn eigen ontwikkeling gaan denken in plaats van altijd maar bezig zijn met wat het beste is voor de spelersgroep en de club.” Wat hij na dit seizoen gaat doen is nog onbekend. “Een jaar rust sluit ik niet uit, maar een vervolgstap naar een club op een gelijkwaardig niveau zou ook kunnen. Wel een club met een andere benadering en een andere visie,” legt De Vries uit.

De nog jonge hoofdtrainer benadrukt dat hij de club dankbaar is. Ook de spelersgroep verdient credits volgens De Vries. “Ik draag de club en de spelersgroep een warm hart toe,” zegt hij. Ondanks de tegenvallende prestaties van de eerste seizoenshelft gaat hij nog volle bak tijdens het tweede deel. “Mijn prioriteit op dit moment ligt ook zeker gewoon nog bij Olympia. Het komende half jaar blijft dat ook zo. Ik hoop nog met deze spelersgroep het maximale rendement eruit te halen.”

Jeroen de Vries - Olympia Haarlem
Jeroen de Vries kondigt zijn afscheid bij Olympia Haarlem aan. (Foto: screenshot RTVNH)