Algemeen

AZ behoudt Martin Haar, hij gaat assisteren bij Jong AZ, onder 18, 17 en 16

AZ weet als geen ander hoe belangrijk de ervaring van een ex-prof is voor een jeugdspeler. De club legde deze week Ron Vlaar en Vijfhuizenaar Khalid Boulahrouz vast als assistent-jeugdtrainer.

 

Beide-ex-internationals starten met de trainersopleiding. De club ziet ook in dat beginnende trainers een klankbord nodig hebben. En dat ruwe talenten zich via persoonlijke begeleiding en training sneller kunnen doorontwikkelen.

Daarom verlengde ze ook het contract van de 69-jarige Martin Haar. Hij was al drie dagdelen in de week in de bovenbouw werkzaam en houdt zich komend seizoen, ook als assistent, bezig met Jong AZ, Onder 18, Onder 17 en Onder 16.

In 2019 zei de ex-trainer van Velsen over dit werk.

,,Ik ga onze jeugdspelers helpen waar ik kan om ze nog beter te maken dan ze al zijn, bijvoorbeeld door extra persoonlijke begeleiding. Daarnaast kan ik – wanneer daar behoefte aan is – een klankbord zijn voor onze jeugdtrainers.”

Paul Brandenburg, Hoofd Jeugdopleiding in Alkmaar zei in 2019. ,,Martin gaat met zijn jarenlange ervaring als voetballer en trainer in verschillende competities, een zeer waardevolle rol vervullen in de opleiding. Met name in het door ontwikkelen van onze talenten. Ook zal hij onze trainers een spiegel voorhouden en discussie aanwakkeren. Martin gaat zich richten op het individu.”

Tekst: Peter Brink
Foto: 1963-pictures.nl