Keuken Kampioen Divisie

Andries Jonker vertrekt 7 weken voor start nieuw seizoen bij Telstar. ‘Ik reed elke dag met een lach op mijn gezicht naar de club’

Andries Jonker presteerde dit seizoen teleurstellend met Telstar en eindigde als voorlaatste met de club. Desondanks bood Telstar hem een nieuwe contract aan. De 59-jarige oefenmeester gaat daar niet op in. De Witte Leeuwen moeten op zoek naar een nieuwe trainer én technisch directeur, omdat Jonker, saillant genoeg, deze functies kon en mocht combineren.

Assistent Anthony Correia is nog niet in het bezit van het diploma UEFA Pro, hij start dit jaar met de cursus.

Zoals gebruikelijk uitte Jonker zich in superlatieven. “Ik heb een voorstel gekregen van Telstar. Ik denk dat er een geweldige basis ligt, we hebben een explosie gecreëerd op voetbalgebied. De afgelopen drie jaar hebben vijftien spelers de weg omhoog gevonden. Komende zomer zijn dat er zeker weten nog één of twee. Daar ben ik geweldig trots op, maar ik denk dat iemand anders het moet overnemen.”

“Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en ik reed elke dag met een lach op mijn gezicht naar Telstar. Maar ik wil hoger, beter, meer. En sneller dan Telstar kan.’’

Waarom Jonker Telstar zo lang aan het lijntje hield en waarom Telstar geen deadline stelde aan de beslissing van de trainer is niet bekend gemaakt.

Onlangs werd nog bekend dat – via Jonker – assistent-trainer Ulrich Landvreugd werd aangesteld om ook een rol te gaan spelen bij de jeugdelftallen – Onder14/16/18- die de club in samenwerking met Stormvogels opzet.

De Witte Leeuwen starten op 28 juni alweer met de training.

Tekst: Peter Brink 

Foto: 1963-pictures.nl