Edgar Davids, ex assistent-trainer van Telstar, gaat met Oranje naar WK

Telstar blijft een springplank. Ex-trainers van de Witte Leeuwen vinden overal ter wereld emplooi. Marcel Bout was acht jaar werkzaam bij Manchester United en zat in de staf van het Nederlands elftal, Cor Pot werkte overal ter wereld onder Dick Advocaat. Edward Metgod zat ook in de staf van Louis van Gaal. Ook ex-Telstar-assistent-trainer Edgar Davids wordt assistent-bondscoach.

Hij neemt tot en met het aankomend WK deze functie over van Henk Fraser, die dit niet kon combineren met zijn aanstelling bij FC Utrecht.

Bondscoach Louis van Gaal: “Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden. Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien.”

 

Edgar Davids: “Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland.”

Foto: 1963-pictures.nl