Vierde Divisie

Wet van Murphy doet Driehuis aan

Als zelfs al de website van Heino hun winnende treffer tegen Velsen uiterst discutabel vond (de bal was niet over de lijn geweest), dan begrijpt een ieder dat Velsen dit moeizame seizoen weinig blijft bespaard.

Met nog vijf van de dertig duels op de rol is het klip en klaar wat Velsen moet doen. Om niet direct te degraderen twee ploegen onder zich houden. Die strijd is al lastig genoeg want concurrent Alcides pakte zaterdagavond al en puntje. Nacompetitie duels in mei lijken op dit moment de route naar lijfsbehoud want het verschil met de ploegen daarboven is behoorlijk opgelopen. In Be Quick 1887 uit Haren, onder de rook van Groningen, trof Velsen een subtopper die vrij weinig doelpunten incasseert.’’ Velsen is een ploeg die opportunistisch speelt en fysiek zijn mannetje staat. Een angstgegner voor ons en ze spelen ook nog eens op gras,’’ somberde de trainer van de gasten vooraf in de bestuurskamer.

Het begon al niet optimaal en het eindigde in mineur. Velsen kon het niet bolwerken tegen Be Quick 1887 en dolf met 1-4 het onderspit. Ronald Dooijeweerd hoorde 25 minuten voor het duel dat hij vanwege een 4e gele kaart geschorst was en assistent Tom Jacob moest gedwongen de honneurs waarnemen.

Toch begon het hoopvol voor Velsen want al na acht minuten caramboleerde een bal van de voet een Groningse verdediger. Daan Tervoort kreeg de bal op zijn knie en scoorde toch wel verrassend 1-0 in de lange hoek. Vrijwel meteen voerden de gasten de druk op en wonnen de slag op het middenveld. Binnen het half uur was de achterstand daarom al gerepareerd. Een niet goed weggewerkte kopbal en een vrije kop kans bij de 2e paal deden het duel kantelen; 1-2. Twee keer werd aan Velsen-kant nog gereclameerd voor een handsbal in ‘’de zestien’’ maar de leidsman gaf geen krimp.

Na de thee vergat Be Quick het duel op slot te gooien. Een combinatie van slecht afwerken en prima keeperswerk van Dennis Flecken, hij stopte nog een strafschop bij de stand 1-2, hielden Velsen in leven. Op het uur het kantelmoment. Een fel duel tussen Richie Agyapong en zijn tegenstrever leidde op advies van de grensrechter in een directe rode kaart voor Agyapong vanwege vermeend natrappen. De gifbeker kon helemaal leeg in minuut 90 en 90+2 toen de gasten de score naar 1-4 opvoerden.

Het was sportief gezien een treurige dag voor Velsen. Voetballend onder de maat, veel irritatie naar de scheidsrechter toe en zelfs soms onderling. Hekkensluiter VKW ging in eigen huis onderuit en dat was eigenlijk het enige positieve nieuws op een middag waar op het veld te weinig gebeurde om positief van te worden.

Hans Akkerman