Wedstrijd Schoten gestaakt na massale vechtpartij

In de derde klasse C is de wedstrijd tussen laagvliegers Schoten en TOG kort voor tijd gestaakt. Bij een 1-5 stand vloog de vlam in de pan, waarbij zelfs wisselspelers van beide partijen raken klappen uit wisten te delen.

De bezoekers uit Amsterdam waren gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, al had de wedstrijd langer spannend kunnen zijn. Na een prima 0-1 in de vijfde minuut, vergrootte TOG de voorsprong naar 0-3 middels twee kadootjes. Nadat deze waren uitgepakt kwam Schoten terug tot 1-3 door een benutte strafschop van Donny Koning. Schoten stond toen alweer lange tijd met een man minder op het veld, doordat Bilal el Ouariachi na een kwartier spelen van het veld werd gestuurd. De rechtsback besloot op de middellijn zijn tegenstander eerst na te trappen, waarna er in de daaropvolgende schermutselingen ook nog een beweging werd gemaakt die leek op een kopstoot. De rode kaart was niet meer dan terecht en een lange schorsing dreigt.

De wedstrijd kabbelde voort zonder noemenswaardige momenten, behalve het moment na de 1-4 waarop de grensrechter van Schoten zijn vlag op de grond gooide en vertrok. De bezoekers scoorden daarna zonder grote moeite nog de 1-5 en de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan.

Kort voor het laatste fluitsignaal ontstond er plots het nodige tumult. Een verdediger van de thuisclub raakte in een draaiende beweging ogenschijnlijk onbewust zijn tegenstander in het gezicht, waarna de Haarlemmer het hek in werd geduwd. Er ontstond wat duw-en-trek-werk waar uiteindelijk zo’n 50 man zich mee bemoeide. Van beide teams renden wisselspelers het veld op en werden er flinke klappen uitgedeeld, zelfs door spelers die niet meer op het veld hadden mogen staan. De dienstdoende arbiter besloot op dat moment de wedstrijd te staken. Een wijs besluit, zeker gezien de nieuwe vechtpartij die daarna ontstond op de middellijn. Met name spelers die niet meer op het veld stonden lieten zich gelden.

Radjin de Haan: “Ik heb kunnen zien dat het een en ander gebeurde bij het hekwerk op de achterlijn. Mijn stopper kreeg een duw en belandde met zijn gezicht in het hek. Zijn reactie daarop was niet goed maar dat begrijp ik nog wel. Beide spelers rood en klaar zou je zeggen. De tumult en chaos daarna valt niet goed te praten van beide kanten. Ik heb het niet allemaal kunnen volgen maar keur het uiteraard af. Het hoort niet bij het spelletje waar we van houden en mensen naar komen kijken.”

Voor Schoten is dit een nieuw dieptepunt in een tot dusver zeer zwaar seizoen. De club uit Haarlem-Noord staat troosteloos onderaan en de gebeurtenissen van vandaag zijn zeer ongewenst. Daarnaast is de grootte van de selectie beperkt. Dat bleek vandaag uit het meedoen van oudgedienden Tom Jacob, Nick van der Zwaan en Kenneth Oudemast. De nieuwe schorsingen zullen de situatie niet makkelijker maken. Het programma voor de komende weken is ook zeker niet de eenvoudigste, dus het lijkt voor het elftal van Radjin de Haan al een kwestie van erop of eronder.