Jack's League

Vincent Volkert over zijn transfer. ‘Spakenburg is een grote club en het is een pré dat ik Floris en Robin al ken’

Vincent Volkert kijkt een aantal uur na het rondkomen met Spakenburg terug op de transfer. Met trots kijkt hij terug op zijn tien jaar bij de Koninklijke, maar Spakenburg vindt hij nu eenmaal ‘een grote naam in het amateurvoetbal.’

Scouting

Onlangs klopte Spakenburg HFC met 2-0. De Haarlemmers waren de ploeg met het meeste balbezit en verloren in de omschakeling en door een weergaloze Vince Gino Dekker met 2-0. Volkert maakte echter indruk op de TC van de Blauwen en op de nieuwe trainer Patrick Loenen. Die kiest eieren voor zijn geld en gaat met de topclub van weleer ook gewoon 5-3-2 spelen.  En dan zijn de wingbacks belangrijk. Volkert leverde dit seizoen drie assists af en is ondanks zijn dertig jaar nog vaak op de brommer. Hij is na Maurice de Ruiter (Sparta Nijkerk), Nick Verhagen (Sportlust’46) en Thomas Heideman (Sportlust’46)  de vierde gerichte aanwinst voor Spakenburg.

Radar

Een aantal seizoenen geleden stond Volkert ook al eens op de radar bij Spakenburg. Volkert draait de film terug: ,,Het ketste toen om een aantal redenen af. Ik zat pas een paar seizoenen bij HFC, was nog bezig met mijn studie en woonde destijds in Hoofddorp. Daarom leek het me beter om bij HFC te blijven. Al was ik natuurlijk wel vereerd door de belangstelling van een club met zo’n grote naam in het amateurvoetbal”, zegt hij op de site van zijn nieuwe club.

Volkert sprak uitgebreid met de TC en had later ook een telefoontje met de toekomstige trainer Patrick Loenen, die de verdediger duidelijk uiteenzette wat zijn plannen met hem waren.

,,Het systeem dat hij bij Spakenburg gaat invoeren en dat we bij HFC ook spelen, is me op het lijf geschreven. Loenen liet doorschemeren dat ik zeer bruikbaar ben in dat systeem. Verdedigend ben ik solide, qua conditie en uithoudingsvermogen zit het ook goed en waar mogelijk probeer ik met mijn opbouwende kwaliteiten de aanval te ondersteunen.’’

Derby

De verdediger laat vervolgens desgevraagd weten dat hij er snel uit was met Spakenburg: ,,Zowel het gesprek met de TC als met de trainer verliep in een harmonieuze sfeer en dat aspect vind ik ook altijd wel belangrijk. Ik laat wel wat achter bij Koninklijke HFC. Heb daar toch tien jaar gespeeld en veel mooie dingen meegemaakt, waaronder het kampioenschap in de Hoofdklasse en de plaatsing voor de Tweede Divisie. Maar Spakenburg is natuurlijk een prachtige en grote club met veel publiek. En het is een voordeel dat ik jongens als Floris van der Linden en Robin Eindhoven ken waarmee ik bij Koninklijke HFC heb gespeeld. Verder zie ik er echt naar uit om de dorpsderby te spelen. Die staat door al die coronatoestanden al veel te lang niet meer op het programma.”

Informatie via website vv Spakenburg/Kees Duijst
Foto: Pim Hols