ViH All Stars (1): Mitchel Geeven (SVIJ)

Zaterdag 20 juni 2020 vindt voor de vierde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2020 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de eerste onthulling: Mitchel Geeven (SVIJ)!

Tweede keer

Normaal gesproken is een plek in ons All Star team eenmalig. Behalve voor deze aanvaller. Tijdens de wedstrijd tegen oud HFC Haarlem op de Finaledag van vorig jaar raakte Geeven na slechts enkele minuten geblesseerd aan het hoofd. Het was zelfs nodig om even langs de eerste hulp te gaan om wat hechtingen te laten plaatsen. Daarom willen wij Mitchel dit jaar weer bij de All Stars aan het werk zien.

Geeven begon als voetballer bij DIO. Na een paar jaar stapte de aanvaller over naar Ripperda. Hierna volgde twee jaar bij Schoten om uiteindelijk vanaf de A-junioren in het zwart-wit van Onze Gezellen te spelen. Daar was de spits  een aantal jaar een vaste waarde. Sinds dit seizoen komt Geeven uit voor het zaterdagteam van SVIJ.

Hoogtepunten

Als we vragen naar zijn hoogtepunten noemt Geeven er twee. En eigenlijk begonnen de hoogtepunten nogal negatief. Twee keer belandde hij met zijn team de nacompetitie. De eerste keer was in de C-junioren bij Schoten. De tweede keer was bij het eerste van Onze Gezellen onder leiding van Otto Berendregt. ‘We speelden tegen degradatie. Dat we uiteindelijk niet degradeerden waren waren dus mooie momenten.’

Vader

Bij belangrijke personen denkt Geeven meteen aan zijn vader. ‘Hij is heel belangrijk geweest. Hij ging altijd mee en is ook nog een tijdje leider van mijn team geweest.’

Otto Berendregt

“De vraag waarom Mitchell Geeven is genomineerd voor de All Stars van voetbalinhaarlem.nl is voor mij eenvoudig te beantwoorden. Kijk de laatste jaren de klassementen van de regiotopscorers er maar op na en Mitchell staat er altijd bij. Waar en met wie hij ook speelt hij scoort altijd! En Mitchell maakt niet alleen de 4 of 5-0, maar vaak belangrijke goals!

Ik ken weinig spitsen in het Haarlemse amateurvoetbal die zo effectief in het zestienmetergebied zijn als hij. Komend vanaf links met de bal aan zijn voet is hij op zijn gevaarlijkst. Een passeerbeweging bij de rechtsback binnendoor en uit een onmogelijke hoek op doel schieten is zijn handelsmerk. Daarnaast is hij ook in balbezit voor zijn ploeg een goed aanspeelpunt op de helft van de tegenstander. Hij houdt de bal goed vast zodat zijn team kan aansluiten om verder aan te vallen. Verdedigen vindt hij, net als veel andere spitsen, niet zo leuk en doet hij liever niet!

Soms, als het niet loopt zoals hij het wil, kan hij zomaar vanuit het niets in een duel een centrale verdediger van de tegenpartij een knal geven. Daardoor loopt hij nogal eens tegen een gele kaart aan. Dat zit opgesloten in zijn spel en krijg je er niet meer uit.

Buiten het veld is Mitchell een ontzettend lieve snuiter met een groot hart. Hij is heel sociaal en altijd met en voor anderen bezig. Een mooi mens en een fijne speler om in je team te hebben, en dat kan ik uit ervaring zeggen want ik ben een paar jaar zijn trainer geweest.”

Mitchel wordt gesponsord door Riool-Fix!

Mitchel is de eerste geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2020. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!