ViH All Star (16): Mischa Plug (Velsen)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt bij Koninklijke HFC voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over en toegangskaarten voor de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de zestiende en dus de een-na-laatste onthulling: rustpunt in de verdediging van eersteklasser Velsen, Mischa Plug!

De ViH All Stars zijn veelal spelers die opvallen door hun talenten of prestaties. Veel jongens uit ons regionale selectieteam kennen elkaar wel doordat ze tegenover elkaar hebben gestaan op het veld of omdat ze samen hebben gestreden voor hun club. Dat is ook het geval met Mischa Plug. “Ik ken een hoop jongens uit het team, omdat ik daar mee gevoetbald heb,” zegt hij. “Met Milan, Bob, Floyd en volgens mij zelfs Gerard heb ik bij Stormvogels gevoetbald.”

“Ik ben begonnen bij Stormvogels als F-junior en heb daar tot drie jaar geleden gevoetbald. Ik heb daar 22 jaar gespeeld. Ik maakte mijn debuut toen we nog in de eerste klasse voetbalde. Toen had je alleen nog de Hoofdklasse daarboven, dus dat was een hartstikke mooie niveau,” aldus de 32-jarige centrale verdediger.

In de 22 jaar in IJmuiden heeft hij de nodige successen meegemaakt, maar toch springt er één boven alles uit. “Het kampioenschap in de tweede klasse. We speelden in de finale tegen EDO. Voor mijzelf was het een treurig verhaal, want ik speelde niet. Twee wedstrijden daarvoor brak mijn enkel. Maar daarvoor speelde ik alles, dus ik was wel echt onderdeel van het team. Het was een prachtig seizoen, waarin we met EDO een echte titelstrijd hadden.”

Inmiddels verdedigt hij niet meer de blauw-witte kleuren, maar speelt hij bij Velsen in het geel-blauw. “Op het moment dat ik de overstap maakte, voetbalden er wat vrienden bij Velsen. Jesper Gutteling, Tim Groenewoud en Martin Wal bijvoorbeeld. Samen met Patrick Castricum heb ik de overstap gemaakt en ik heb het enorm naar mijn zin bij Velsen.” Ook volgend seizoen speelt hij in Driehuis. “Spelen onder Martin Haar gaat een leuke ervaring worden. Ik hoop dat ik het red om nog vier jaar door te kunnen gaan. Dan bestaat Velsen 100 jaar en het zou mooi zijn om dat mee te maken.”

Mischa is na Max Henneman, Floyd Hille, Steef Heeremans, Patrick Kort, Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de zestiende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Frans van der Horst