Zaterdag 4e klasse B

VEW klaar voor titel na zevenklapper bij Olympia Haarlem

Afgelopen zaterdag stond er een leuke wedstrijd op het programma voor VEW, namelijk de wedstrijd tegen Olympia Haarlem. Het was een uitwedstrijd dat werd gespeeld op een belabberd veld. VEW begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd en ze hadden geen moment het idee dat ze punten gingen verliezen.

VEW teamfoto - Voetbal in Haarlem
De selectie van Sjoerd Hamann staat op het punt om de titel te winnen.

Na een kwartier brak Tomas van Kampen de ban met een weergaloze goal. Na een mispeer van Michiel Dekkers nam hij de bal aan op de zestien meter en krulde de bal in de rechter bovenhoek. De 0-1 was het begin en hier zou het niet bij blijven. Olympia Haarlem kwam er niet aan te pas en VEW kreeg kans op kans. Thies Christjans, die verder een ongelukkige eerste helft speelde, maakte een goeie actie en gaf de bal panklaar voor Michiel Dekker, die er 0-2 van maakte. Olympia Haarlem mocht van geluk spreken dat ze met deze stand de rust haalden.

De thee in de rust had beide clubs niet goed gedaan. Na rust begon het erg rommelig van beide kanten, maar VEW kwam niet in moeilijkheden. Spits Thies Christjans was in de tweede helft beter in vorm, eerst schiet hij na een hoekschop knap binnen en vervolgens schiet hij ook nog met links de 0-4 binnen na een assist van de ingevallen Sven van der Weijden.

Na een tweede gele kaart voor een verdediger van Olympia Haarlem, was het al helemaal geen wedstrijd meer. De goals vielen als warme broodjes over de toonbank. De 0-5 was van Jeroen Veltenaar, na weer een assist van Thies Christjans. Een slimme vrije trap van Sven van der Weijden betekende de 0-6 en vlak daarna kreeg VEW een strafschop. Tomas van Kampen maakte een Bergkampiaanse actie en werd gevloerd in het strafschopgebied. Jordy de Gier schoot de bal helaas ver over en zo bleef de stand nog even op 0-6 staan, uiteraard is hij de bal zelf gaan halen daarna. Vlak voor tijd maakt Wout Mossoin er toch nog 0-7 van. VEW blijft wederom ongeslagen en kan het kampioenschap inmiddels ruiken. De eerst mogelijkheid is er over drie weken.

Komend weekend is DSS de tegenstander voor VEW. Normaal gesproken als VEW zijn eigen niveau haalt moet deze tegenstander met enig gemak verslagen kunnen worden. Bij een mogelijk kampioenschap zal het tot in de late uurtjes onrustig blijven. Zorg dus ervoor dat je er bij bent! De wedstrijd wordt gespeeld in H’stede om 14:30 uur.

De uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.