Zaterdag 4e klasse B

VEW krijgt titel in zicht na overwinning op Haarlem-Kennemerland

VEW heeft na de zestiende overwinning van dit seizoen de titel in de vierde klasse B in zicht. Haarlem-Kennemerland maakte het de koploper de eerste helft nog lastig, maar de tweede helft konden de Haarlemmers VEW geen tegenstand meer bieden. Het scorebord bleef uiteindelijk op 6-1 steken.

VEW is tot op heden niet te kloppen. Van de achttien gespeelde wedstrijden werden er zestien gewonnen en twee duels eindigden in een gelijkspel. Tijdens de wedstrijd van zaterdag dacht tegenstander Haarlem-Kennemerland gedurende de eerste helft dat er wel iets te halen viel in Heemstede.

De ploeg van René van Marsbergen zat kort op VEW en was af en toe gevaarlijk in de snelle aanvallen. VEW had meer balbezit, maar raakte gefrustreerd door de felle tegenstander. De soms warrig fluitende arbiter maakte het beide teams ook niet eenvoudiger. Een terecht gegeven strafschop zorgde ervoor dat de brilstand van het scorebord verdween. De pas 17-jarige Gerben Siezenga schoot de strafschop keurig binnen.

VEW - Haarlem-Kennemerland - Voetbal in Haarlem
De situatie die het nodige tumult veroorzaakte. Buitenspel (nr 11 VEW) of niet?

Voor rust had VEW een aantal goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de doelman van Haarlem-Kennemerland wist dit te voorkomen. Daarnaast werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Aanvoerder en spits Thies Christiaans pakte uit frustratie een gele kaart en raakte vlak daarna geblesseerd. Uit beelden bleek later dat de grensrechter waarschijnlijk terecht zijn vlag in de lucht stak.

De tweede helft waren de bezoekers geen schim meer van de ploeg waar VEW zo’n moeite mee had. Via doelpunten van Jeroen Veltenaar en Niels Dekker liep VEW snel uit naar 3-0. Nick Waterman dacht de spanning met de 3-1 terug te brengen, maar de Heemstedenaren waren heer en meester. De ploeg van Sjoerd Hamann combineerde er lustig op los en liep uit naar 6-1. Jordy de Gier, Jeroen Veltenaar en Niels Dekker schoten met scherp. De trainer was tevreden na afloop. “We hebben aardig was kansen gecreëerd en hele mooie doelpunten gemaakt de tweede helft. De tweede helft was het genieten,” aldus Sjoerd Hamann.

Door de overwinning heeft VEW een gat met de rest geslagen van minimaal zestien punten. De stand is vertekend doordat VSV op negentien punten afstand staat, maar nog een wedstrijd tegoed hebben. Haarlem-Kennemerland vinden we terug in de middenmoot.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.