Voetbal in Haarlem

Vernon Weber goud waard voor Haarlem-Kennemerland

sep 30, 2018
Haarlem-Kennemerland-AC-Amsterdam-Voetbal-in-Haarlem

Haarlem-Kennemerland heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld werd Atletico Club Amsterdam met 5-2 verslagen. Vernon Weber was de gevierde man met vier doelpunten.

Zo goed als de middag eindigde, zo slecht begon het. Al na tien minuten keek de ploeg van René van Marsbergen tegen een achterstand aan. Ayoub Sali schoot een, op het eerste gezicht voor doelman Frank Verduin houdbare, vrije trap binnen. Haarlem-Kennemerland speelde voor het doelpunt rommelig. Gek genoeg leek het tegendoelpunt de thuisploeg goed te doen. Onder aanvoering van het aanvalsduo Jeroen Roos en Vernon Weber ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Het vizier van Roos stond niet helemaal op scherp. Al waren de kansen niet gemakkelijk. Telkens ging de bal langs de verkeerde kant langs de paal. Vijf minuten voor de pauze kwam Haarlem-Kennemerland langszij. Weber kopte de bal prachtig in de hoek. Dat met de gelijk stand de thee werd gehaald was te danken aan Verduin. De doelman redde prima op een inzet van dichtbij.

De tweede helft was een paar minuten oud toen Weber zijn tweede van de middag maakte. De aanvaller kreeg een snel genomen vrije trap ingespeeld, draaide en schoot keurig de 2-1 binnen. Lang konden de Roodbroeken hier niet van genieten. Nog geen drie minuten later kopte Sali de 2-2 achter Verduin. Hierna was het wachten tot de laatste tien minuten. Nick Waterman zette de thuisploeg op een bijna bevrijdende 3-2 voorsprong. AC Amsterdam nam iets meer risico, waardoor er voor Haarlem-Kennemerland wat meer ruimte ontstond. En die ruimte moet je Vernon Weber niet geven. De aanvaller krulde eerst de 4-2 in de verre hoek, waarna ook nog een sprint werd gewonnen en de 5-2 eindstand op het bord werd gezet.

Haarlem-Kennemerland trainer René van Marsbergen: “We hadden in het begin moeite met hun diepgang. Dan sluipt de angst er een beetje in. Het waren vandaag twee verschillende systemen tegen elkaar, uiteindelijk krijg je dan het recht van de sterkste. Vernon maakt er vandaag vier, maar Jeroen is heel belangrijk voor ons. Als je de keuze kan maken dat hij een linie naar achter kan dan heb je als trainer niets te klagen.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.