Vogelenzang legt Geel-Wit over de knie

In de zaterdag vierde klasse C is nieuwkomer Vogelenzang uit haar slof geschoten. Na een voorbereiding vol nederlagen en een pak slaag in de eerste competitieronde, versloeg het elftal van Felix Aerts Geel-Wit met maar liefst 8-2.

Halverwege was het duel al beslist. Met de rust stond er een 5-2 stand op het scorebord. Dave van Haastrecht opende op aangeven van Vincent Frumeau de score. Daarna sloeg Marijn van Mulligen de klok. Met vier treffers op rij was hij de gevierde man. Door een eigen treffer en een doelpunt van Geel-Wit-aanvoerder Tim Kuijt werd de ruststand op 5-2 bepaald.

Na de rust liet Vogelenzang de teugels wat vieren. Door een vijfde treffer van Van Mulligen en doelpunten van Pim de Koning en Daniël Vastenhout stokte de score bij 8-2. Een dik verdiende zege volgens trainer Felix Aerts. “Met een erg jong team hebben wij een topwedstrijd gespeeld. Ook aanvallend waren we dodelijk, dat bewijst ook het aantal doelpunten. Als ik eerlijk ben: we zijn verdedigend een paar keer goed zijn weg gekomen, maar er heeft vanaf de eerste minuut maar een team kans gemaakt op de overwinning.”

“Ik lieg niet wanneer er een hoop mensen erg emotioneel werden na de overwinning. Daar hadden we op gehoopt, maar zeker geen rekening mee gehouden. Dit is een beloning voor heel Vogelenzang, want de mensen hebben echt hun best gedaan.” Leuk feitje: de laatste overwinning van Vogelenzang dateerde van 5 juni 2016!

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem