Roy Veenboer kiest voor studie in Barcelona, talent Jort Nierop terug naar Velsen

RKVV Velsen raakt met Ayrton Doll dé uitblinker van het afgelopen seizoen kwijt aan Odin ’59. Naast het stoppen van routinier Angelo Beck is dit een klap voor de hoofdklasser. Velsen moet ook de dit seizoen doorgebroken Roy Veenboer enige maanden missen. De rechtsback gaat een paar maanden in Barcelona studeren.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

RKVV Velsen kan komend seizoen het verjongingsproces van de selectie wél doorzetten. Twee jaar geleden vertrokken talentvolle jeugdspelers naar DEM om daar op een hoger niveau te acteren. Velsen deed er van alles aan om ze te behouden en zette hoofdtrainer Jan Nederburgh op deze selectie maar onder andere Jort Nierop, Stan van der Lugt en Sem Padmos vertrokken toch.

Afgelopen seizoen waren ze actief in DEM Onder-18, trainden driemaal per week en speelden onder andere tegen Cambuur en Telstar.

Komend seizoen keren Nierop en Padmos terug en in hun kielzog nemen ze Daniël Man mee.

Ook de reservekeeper van DEM-1 Dennis Flecken komt naar Driehuis. Hij is 22-jaar meevoetballende doelman. Daniël Man gold jaren als een groot talent en speelde in de jeugd van hfc Haarlem, FC Twente en ADO Den Haag. De afgelopen jaren zat hij in de A-selectie van DEM.

Tekst: Peter Brink