Vierde Divisie

Velsen en Ronald Dooijeweerd nemen afscheid van elkaar, Dennis Haar in beeld als opvolger

RKVV Velsen gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De club en Ronald Dooijeweerd gaan na dit seizoen niet met elkaar verder. Velsen staat op de twaalfde plaats in de vierde divisie en heeft twee punten meer dan de nummer laatst. De club moet alle zeilen bijzetten om zich te handhaven.

Dooijeweerd volgde twee seizoenen geleden Jan Nederburgh op en zag voorafgaand aan dit seizoen assistent-trainer Marcel Looij en elftalleider René Reijerse vertrekken.

Hij heeft een ploeg tot zijn beschikking die in een overgangsfase zit. De routiniers Remco van Dam en Mischa Plug lopen op hun laatste voetbalbenen.

De club is – mede door blessures- al bezig aan zijn derde keeper en spelers geven af en toe aan niet te willen of kunnen spelen omdat ze andere prioriteiten stellen. Positief punt is dat de jeugd op de deur klopt, al is het de vraag of de vierde divisie het geschikte podium voor ze is.

Dit seizoen spelen talenten als Jur Pluimert, Connor Looij, Daniël Sneekes en Chris Snijders regelmatig mee en staan Jort Nierop, Andy Looij en Sam Padmos te springen om te debuteren. Daan Tervoort geldt inmiddels als een vaste waarde.

Roy Veenboer zit nog voor zijn studie in Barcelona maar sluit naar verwachting ook weer aan.

 

zzp-boekhouder

Hoofd Jeugdopleiding Jelle Anker geeft aan dat Velsen toe wil naar een meer regionaal gezicht. De club reikte in een grijs verleden onder leiding van trainer Jacques Koster en elftalleider Guus Hermans tot grote hoogten met een team dat bestond uit regionale spelers als Rob Spronk, Dennis Kort, Martijn Plokker, Maurice Lijnbach, Pim Smit, Frank Looij en Theo Tervoort.

,,We hebben nu nog enkele spelers in de selectie die van buiten komen. We hebben dit seizoen onze talenten van Onder18 en Onder-19 door laten stromen naar het tweede elftal en dat staat keurig in de middenmoot van de reserve hoofdklasse.’’

Velsen heeft Marc Schultheis als ad-interim voorzitter benoemd en heeft al kandidaten op het oog om Dooijeweerd op te volgen.

Nadat de club jaren geleden stuntte met het aantrekken van Martin Haar hoopt men nu op Dennis Haar. Hij is in gesprek om in het betaalde voetbal te blijven werken, maar ketst dat af dan komt de RKVV in beeld.