Vierde Divisie

Velsen doorbreekt serie van acht nederlagen op rij

De tweede periode is tot nog toe voor Velsen er een om snel te vergeten. Zes gespeeld, geen punten en al 19 tegengoals geïncasseerd.

Vorige week zondag een symptomatisch duel tegen Purmersteijn. Een 2-0 achterstand werd met nog vijf minuten op de klok keurig gerepareerd maar een minuut later scoren de gastheren toch nog 3-2. Het geeft in ieder geval aan dat qua strijdlust Velsen niet snel opgeeft en voor een positief resultaat blijft knokken.

Toch staat Velsen nu op een plek die aan het eind van de rit directe degradatie oplevert. Kon tegen Alphense Boys het tij worden gekeerd? Een tegenstander waar Velsen het door de jaren heen lastig mee heeft. Velsen probeerde van alles maar bleef steken op een 0-0 gelijkspel in een typisch degradatieduel zonder veel grote mogelijkheden om het tij te keren.

‘’We hadden ons vanmiddag moeten belonen. Zeker weten! OK, je krijgt dan wel niet heel veel kansen maar voetballend konden we goed mee,’’ verzuchtte Daniël Zuiverloon, leunend tegen een hek om zijn geblesseerde hamstring te ontlasten, vlak voor tijd. Na een maandenlange absentie vanwege een schorsing denderde de pijlsnelle wingback weer als vanouds over de vleugel. ’’Daniël brengt enorme drive maar mist natuurlijk nog wat ritme,’’ liet zijn trainer Ronald Dooijeweerd voor het duel optekenen.

Velsen begon alleraardigst en zag na drie minuten spelen Tim Groenewoud met een kopbal en een uithaal dicht bij de openingstreffer zijn maar beide keren redde de Alphense goalie adequaat. De gasten konden ook geen bressen slaan waardoor het vlakke duel behoorlijk op slot ging. Geen technische hoogstandjes of schoten vanuit de tweede lijn maar constant aanvallers die voorin moesten opboksen tegen een surplus aan verdedigers. Plus nog een tweetal onaangename opstootjes in een verder redelijk fair duel. Bij het eerste opstootje bleef de schade nog beperkt tot twee gele kaarten.

Bij het tweede opstootje vlak voor tijd na een fikse overtreding op Patrick Castricum stonden plotseling een tiental spelers in gevechtspositie. Dat kostte, toen de kruitdampen waren opgetrokken, Daniël Man en een speler van Alphense Boys een rode kaart. Een fraaie reflex met zijn voet van Velsen-doelman Sersinio Profijt voorkwam overigens vijf minuten voor tijd dat Velsen wederom aan het kortste eind zou trekken.

Daniël Zuiverloon baalde als een spreekwoordelijke stekker dat het weer niet was gelukt. Na acht nederlagen op rij slechts een puntje tegen een medekandidaat voor de onderste plekken. ’’Het ging persoonlijk best wel lekker met die rushes over de flanken en dan schiet het er toch weer in vlak voor tijd. Weer mijn hamstring. Maar goed: we moeten verder en we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen want iets anders zit er toch niet op toch?,’’ verzuchtte de geplaagde verdediger, alvorens hij op een waterkoude middag zo snel mogelijk de warmte ging opzoeken in het volle clubhuis.

Doordat rode lantaarndrager De Zouaven tot volle winst kwam deelt Velsen nu met het Drentse VKW de laatste plek met een iets beter doelsaldo. Nog veel dus om voor te spelen!

Hans Akkerman