United/DAVO door zege op SVIJ heerlijk de winterstop in

dec 18, 2016
United - SVIJ - Voetbal in Haarlem

De zaterdagtak van United/DAVO gaat met een uitstekend gevoel genieten van de winterstop. Na de verrassende winst eerder deze week voor de HD-Cup op tweedeklasser Hoofddorp, werd gister het hoog geklasseerde SVIJ vrij eenvoudig met grote cijfers verslagen.

De ploeg van Chiel Schneider speelde donderdagavond nog het zware duel tegen zondag tweedeklasser Hoofddorp, maar tegen SVIJ was daar niet veel van te merken. Verdediger Barry Loerakker moest daar wel om lachen: “En dat terwijl we al een aantal weken amper trainen.” Serkan Vurgun kreeg voor de thuisploeg na vijf minuten de eerste grote kans, maar SVIJ-doelman Joey de Jong pareerde de inzet.

United/DAVO won met 5-1 van SVIJ.

Even later nam United/DAVO toch de voorsprong. Duran Tuncer nam een listige vrije trap die uiteindelijk door Jimmy Vergers kon worden binnengetikt. Binnen het kwartier verdubbelde de Haarlemmers de voorsprong. Furlen Bouma kon op het randje van buitenspel vertrekken en faalde niet in de afronding: 2-0.

United/DAVO liet de bal vrij eenvoudig rondgaan en gooide veel fysieke strijd ten tonele wanneer dat nodig was. De ingevallen Vincent Verhagen nam samen met doelman Ronald van der Giezen de ploeg op sleeptouw. Serkan Vurgun leek het duel na een klein half uur te beslissen met de derde treffer. Hij faalde niet na een schitterende bal van Jimmy Vergers door de SVIJ-verdediging.

Ondertussen liepen bij SVIJ de frustraties hoog op. Trainer Peter Barzilay trok regelmatig zijn pet van zijn hoofd en binnen de lijnen werd er flink gescholden op elkaar. Dat werd nog erger toen Ronald van der Giezen een strafschop stopte. Voor de doelman de derde in een week en daarmee hield hij SVIJ op ruime afstand.  Sterker nog, via een schitterende lob van Ferlun Bouma kwam United/DAVO op een 4-0 voorsprong. Van zo’n 20 meter lobte hij de bal over SVIJ-doelman De Jong. “Eindelijk liep het eens zoals we graag zien,” reageerde de uitgevallen Loerakker.

Na de rust liet United/DAVO de touwtjes wat vieren. Conditioneel waren de bezoekers sterker en er waren genoeg kansen voor SVIJ die van dichtbij werden verprutst. Pas tien minuten voor tijd redde SVIJ de eer. Alex Barzilay kwam na een scrimmage alleen voor Van der Giezen en faalde niet. Het slotakkoord was voor Duran Tuncer. Met een fraaie stift zette hij de 5-1 eindstand op het scorebord.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zaterdag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.