Zaterdag 3e klasse B

Pancratius stopt sterke serie IJmuiden

Subtopper IJmuiden mocht deze speelronde op bezoek in Badhoevedorp. Pancratius begon de competitie ijzersterk, maar is inmiddels afgegleden de middenmoot in. IJmuiden was juist bezig aan een ijzersterke reeks en won een week eerder nipt van United/DAVO. Echter riep Pancratius de ploeg van Correia een halt toe. Het duel eindigde in een 1-0 zege voor de thuisploeg.

IJmuiden startte bij Pancratius zeer aanvallend en drukte de thuisploeg het eigen strafschopgebied in. Er ontstonden legio mogelijkheden, maar de bezoekers konden niet profiteren van de onmacht bij Pancratius. Doelman Nicolaas van Teeffelen kreeg de kans zijn klasse te laten zien. Na een half uur hervond Pancratius zich en ging fysieker spelen. De 19-jarige scheidsrechter Hoovenstat liet veel toe, waarvan Pancratius gebruik maakte en IJmuiden moeite mee had.

Toch leek IJmuiden op 0-1 te komen toen Jordi de Man een voorzet van Bob Schol keurig inkopte, echter voorkwam Nicolaas van Teefelen wederom een doelpunt. Aan de andere kant deed IJmuiden-doelman Tom Hoogendijk van zich spreken toen hij een keihard schot van Michael Vos met een snoekduik wist te pareren. Na een half uur spelen was het weer alle hens aan dek voor Pancratius en dat de bezoekers voor rust niet op een 2 of 3-0 voorsprong kwamen was een raadsel.

De tweede helft was 5 minuten oud toen Mike van Haarlem de 1-0 scoorde, maar dit volgens assistent-scheidsrechter Schoon in buitenspelpositie deed. Arbiter Hoovenstat ging langdurig met hem in discussie, maar keurde het doelpunt goed. Pancratius ging hierna het IJmuiden-spel ontregelen. IJmuiden raakte gefrustreerd, maar kreeg toch enkele kansen. Nicolaas van Teeffelen bleek in topvorm en niet te kloppen.

Na een vermeende buitenspelsituatie voor IJmuiden bij de middellijn, slim gevlagd door assistent scheidsrechter Den Arend omdat Hoovenstad nog in het strafschopgebied liep, werd het er aan de kant niet gezelliger op. Pancratius werd de gevaarlijkere ploeg, maar scoren was er niet bij. In de laatste 10 minuten ging IJmuiden alles of niets spelen, maar de geroutineerde ploeg van trainer Patrick van Leeuwen raakte daarvan niet onder de indruk, waardoor IJmuiden geen enkel punt uit het vuur kon slepen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras