Keuken Kampioen Divisie

Telstar zet OFC opzij

Om zich voor te bereiden op de start van de tweede seizoenshelft speelde Telstar afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen derdedivisionist OFC. Terrel Ondaan kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar deze middag. Trainer Mike Snoei hoopt zijn team tijdens de huidige transferperiode nog te versterken met nieuwe aanvallers, maar moest het deze wedstrijd nog doen met de vertrouwde namen.

Zonder de terug naar Chelsea vertrokken Kyle Scott, naar zijn mening kreeg hij niet genoeg speelminuten, begon Telstar het duel niet goed. Na twee minuten kwam OFC verrassend op voorsprong. Kick Groot was nog niet wakker, waardoor Romano de Jonge kon profiteren en de bal achter keeper Van der Maaten schieten. Telstar herstelde zich en kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Southampton-huurling Ryan Seager. De Velsenaren kregen weer grip op de wedstrijd en Telstar was de betere ploeg. Ondanks een aantal gecreëerde kansen werd er met een 1-1 stand de rust in gegaan.

OFC had laten zien snel te kunnen scoren en dus besloot Terrel Ondaan dit ook maar even te doen. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen de rappe aanvaller zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette en de bal knap tussen de palen wist te plaatsen. De laatstgenoemde aanvaller liet het hier niet bij zitten en scoorde in de vijfenvijftigste minuut zijn tweede goal van de middag. Na een mooie aanval via Shaquill Sno, Ryan Seager en Senne Lynen belandde de bal bij Ondaan die niet nadacht en gelijk uithaalde. Na deze goal waren geen grote kansen meer voor beide ploegen en dus werd er afgefloten met een 3-1 stand. Telstar wint en kan zich de komende dagen gaan voorbereiden voor de start van de tweede competitiehelft.

Met één assist en twee goals was Terrel Ondaan wederom belangrijk voor De Witte Leeuwen. Trainer Mike Snoei was na afloop blij met de gemaakte goals, maar zag wel in dat er meer aanvallers moeten opstaan. Hij hoopt dat er aanvallende versterkingen komen, maar momenteel zijn de meeste clubs op trainingskamp. Met de blessures van El Idrissi en Van der Laan is de spoeling dun, echter gaat Snoei vol vertrouwen starten aan de tweede seizoenshelft.

Tekst: Daan Schoonderwoerd