Geen categorieKeuken Kampioen Divisie

Telstar speelt gelijk bij Excelsior Maassluis, Bryon Burgering van GVVV op proef

De testspelers weten de weg naar Telstar nog steeds te vinden. Deze week is de 21-jarige Byron Burgering op proef. De snelle buitenspeler scoorde na de winterstop aan de lopende band voor GVVV, dat wél degradeerde uit de Tweede Divisie.

Hij heeft nog ene contract bij GVVV tot medio 2023.

Burgering kwam in december 2021 GVVV. Hij was clubloos, nadat hij was vertrokken bij het Poolse Miedz Legnica.

Ook hier scoorde hij wel. Hij maakte acht treffers in  zeventien wedstrijden.

 

In Polen voelde hij zich niet op zijn gemak.  ,,Als ik het opnieuw kon doen, was ik niet naar Polen gegaan”, zegt de buitenspeler. ,,Ik ben een temperamentvolle voetballer, op het veld zijn mijn teamgenoten collega’s en van mijn collega’s verwacht ik 100 procent. Die instelling hebben ze daar niet.”

De aanvaller had een andere visie op training en presteren dan de staf aldaar. ,,Ik heb een keer op de training apart van de ploeg gewerkt: ze gingen voetvolley spelen, de dag voor een wedstrijd. Ik wil op zo’n dag gewoon scherp trainen en besloot op het doel te gaan schieten, voetvolley doe ik wel op het strand. Dat zorgde ervoor dat ik werd teruggezet naar het tweede elftal.”