Keuken Kampioen Divisie

Telstar komt net te kort voor finale play-offs

Het is Telstar niet gelukt om zich te plaatsen voor de Jupiler League Play-offs. Na de 3-2 thuisoverwinning op Hemelvaartsdag werd de return in Doetinchem met 4-2 verloren. Naast teleurstelling, heerst er trots in het Velsense kamp.

Al na vier minuten was de voorsprong van de thuiswedstrijd verdwenen. Telstar kreeg een hoekschop niet weggewerkt en Nieuwpoort kon binnenwerken. Hierna had de ploeg van Mike Snoei het zwaar, heel zwaar. De Graafschap werd meerdere malen gevaarlijk, waar Telstar maar weinig tegenover zette. Op het moment dat Telstar er wat meer uitkwam en ook twee keer gevaarlijk werd (beide keren buitenspel), verdubbelde De Graafschap de score. El Jebli kopte een hoekschop hard binnen. Vlak voor rust kreeg Telstar een volgende domper te verwerken. Melvin Platje moest geblesseerd het veld verlaten. De aanvaller werd vervangen door Shaquill Sno. De Graafschap ging ondertussen verder met aanvallen. Gelukkig trad Rody de Boer een aantal keer goed handelend op en werd de rust met een 2-0 achterstand bereikt.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft moest Rody de Boer wederom een aantal keer handelen. Helaas waren de spelvoortzettingen van de doelman vaak niet goed en leverde Telstar de bal snel weer in bij de thuisploeg. Een van die uittrappen werd uiteindelijk wel gevaarlijk. De doelman stuurde Shaquill Sno richting de 16-meter van De Graafschap. Myenty Abena trok aan de handrem. Wat overbleef was een vrije trap vanaf een meter of 25. Mohamed Hamdaoui ging achter de bal staan en net als in de thuiswedstrijd ramde de aanvaller de bal achter Bednarek. Een welkome opsteker voor Telstar.

Tien minuten later was het verschil weer twee. Een foutje van Van Iperen werd genadeloos afgestraft. Oud Telstar-speler Fabian Serrarens zette de 3-1 op het bord. Een kwartier voor tijd ging de De Graafschap-doelman in de fout door Mohamed Hamdaoui onderuit te halen. Scheidsrechter Van Boekel kon niets anders dan naar de stip wijzen. Andrija Novakovich schoot van elf meter de 3-2 binnen. Met deze stand zou er een verlenging komen. Maar een paar minuten later kwam De Graafschap via Van Mieghem op 4-2.

Mike Snoei bracht Zamouri voor Van Iperen en ging vol op de aanval spelen. Een doelpunt zou immers genoeg zijn om de finale van de playoffs te halen. Diezelfde Zamouri was dichtbij, maar de bal ging via de invaller naast. In de laatste minuten probeerde Telstar het nog. Doelman De Boer werd zelfs mee naar voren gestuurd. Het mocht helaas niet baten. De Graafschap won met 4-2 en plaatste zich daardoor voor de finale van de Jupiler League Play-offs.

Voor Telstar eindigt het seizoen in Doetinchem. Na de 3-2 thuisoverwinning en de 4-2 nederlaag bij De Graafschap is duidelijk dat Telstar volgend seizoen wederom in de Jupiler League acteert. Desalniettemin kan de ploeg uit Velsen-Zuid terugkijken op een fantastisch seizoen. Spektakel in het Rabobank IJmond Stadion was de afgelopen maanden eerder regel als uitzondering. Met een uiteindelijke zesde plaats op de ranglijst is de eerste stap richting de top van de Jupiler League gezet.

Alle uitslagen en het programma van de playoffs van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.