AlgemeenKeuken Kampioen DivisieZaterdag 3e klasse A

Talent Olympia Haarlem naar beloftenteam Telstar

Telstar heeft de selectie bekend gemaakt van het nieuwe O-21 team. Ook uit onze regio maakt een speler de overstap naar Velsen Zuid. Sami Haouam komt over van Olympia Haarlem.

Vorig seizoen maakte Haouam bewust de stap naar Olympia Haarlem om zich daar verder te ontwikkelen en vanuit daar weer een stap omhoog te maken. De aanvallende middenvelder begon het seizoen in de O19. Na een goede eerste seizoenshelft kreeg hij van Barry Tjeertes de kans om met het eerste elftal mee te gaan op trainingskamp naar Spanje. Hier maakte hij een dusdanige indruk dat hij na de winterstop een vaste waarde werd.

Volgend seizoen zal de 19-jarige speler onderdeel uitmaken van de O21-selectie van betaald voetbal organisatie Telstar. Hier mag hij zichzelf in de kijker gaan spelen voor het eerste elftal van Telstar.

Het is niet de eerste keer dat een (jeugd)speler vanuit Olympia Haarlem de stap naar een BVO maakt. Dit gebeurt nu al drie jaar op rij.

Hoofd Jeugdopleiding Robbert Breedijk is erg blij met deze ontwikkeling: “Ik werk al een aantal jaar met Sami, hij heeft al die jaren er alles voor over gehad om een stap naar een BVO te maken. Ik ben vooral erg blij voor Sami dat hij deze mooie stap mag maken. Hij heeft het echt verdiend. Daarnaast is het voor ons als club weer een teken dat onze opleiding goede stappen maakt.”

Haouam is blij en dankbaar tegelijk: “Ik heb er alles aan gedaan om uiteindelijk toch naar een BVO te gaan en ik ben blij dat Telstar mij die kans geeft. Mijn trainer Robbert heeft hierin een grote rol gespeeld door mij op en buiten het veld te steunen. Ik kijk uit naar volgend seizoen.”

De voltallige selectie ziet er als volgt uit:

Jason Fitz-Jim (Almere City FC), Ab Ouboumalne (DWS), Shaqueel Eendragt (Zuid Oost United), Joel van Blerk  (Almere City FC), Cunayt Blackson (Almere City FC), Lynden Leidsman (Hercules), Jaden Airewele (FC Utrecht), Gerlison Gustavo Prudencia (Zuid Oost United), Daan Staal  (Almere City FC), Emmanuel Akotei (Almere City FC), Yael Liesdek (de Volewijckers), Quincy Nkansah (VV CTO’70), Lesley Bakker (Almere City FC), Nick Kaaijmolen (de Graafschap), Nino Vittali (ADO Den Haag), Malik Dijksteel (Tadcaster Albion), Meridina Gedion  (FC Volendam), Marwan el Ouardani (Almere City FC), Sami Haouam (Olympia Haarlem), Mirkle Elstak (Zwaluwen’30), Hussam Dowaah (ASV de Dijk), Jayden Macknack (FC Utrecht), Thijs Meereboer (Hollandia)