Sjoerd Hamann: van hoofdtrainer naar hoofd jeugdopleiding

Sjoerd Hamann heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De hoofdtrainer van United/DAVO wordt Hoofd Jeugdopleiding bij Geel-Wit.

Na vier seizoen in Schalkwijk vond Hamann het tijd voor iets nieuws. Geel-Wit klopte eerder dit jaar al aan de deur toen duidelijk werd dat Hamann ging stoppen bij United/DAVO. Geel-Wit wil stappen gaan maken met de jeugd. De club staat bekend om haar recareatieve voetbal. Nu willen ze in Haarlem West ook een impuls gaan geven aan de verdere ontwikkeling van prestatievoetbal.

“Na een aantal gesprekken met leden van de jeugdcommissie, trainers en en bestuursleden zijn we tot een akkoord gekomen”, aldus Hamann. Het gat tussen de jeugd en selectie is in zijn ogen momenteel nog erg groot. “Het zou mooi zijn als dat beter wordt. Uiteindelijk moeten we er voor zorgen dat die doorstroming er komt.”

“Ik zal op de zaterdagen vooral gaan kijken naar hoe de trainers zich manifesteren langs de lijn. Wat zegt hij, hoe zet hij zijn spelers neer, waar let hij op? Samen moeten we het niveau van de jeugd van Geel-Wit omhoog krijgen.”

Hoofdtrainer Radjin de Haan: “De eerstvolgende lichting die moet doorkomen is de nieuwe O-16. De stap die we moeten nemen is groot. Dus het is goed dat Sjoerd er is.”

Naast Hamann heeft Geel-Wit nog drie nieuwe trainers aangetrokken. Thijs Suttorp, Gabriel van der Meer en Hesdey Tevreden gaan ook aan de slag bij Geel-Wit. Tevreden was eerder onder andere hoofdtrainer van Haarlem-Kennemerland.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Geel-Wit