Zaterdag 3e klasse B

Stuurloos Hoofddorp levert IJmuiden geen problemen op

IJmuiden-trainer Anthony Correia mistte voor de wedstrijd tegen Hoofddorp 5 basisspelers. Dit zou geen probleem moeten zijn tegen het bezoekende Hoofddorp dat zonder trainer/coach en met precies elf spelers naar IJmuiden waren gekomen. Gelet op de ranglijst van de zaterdag derde klasse B was niet te verwachten dat Hoofddorp Sportpark Schoonenberg zou kunnen verlaten met een gelijkspel of een overwinning.

Vanaf de aftrap kreeg IJmuiden legio mogelijkheden om te scoren, maar Kay Brouwer en Patrick Eggermont ontbraken op dat moment nog de scherpte. Van de vijf invallers mochten de 75 toeschouwers toch verwachten dat zij hun kans zouden pakken en het gras van het hoofdveld zouden opvreten, maar de thuisploeg ging als snel mee in het dramatisch slechte spel van Hoofddorp.

IJmuiden - Hoofddorp - Voetbal in Haarlem
Milan van Essen in actie tegen Hoofddorp. (Foto: 1963-pictures.nl)

Na dertig minuten had IJmuiden tot grote ergernis van de trainer zeker vijftien mogelijkheden om zeep geholpen. Correia schreeuwde zijn longen uit het lijf om zijn team tot beter voetballen te krijgen, maar hij moest tot de 40e minuut wachten op de 1-0 van Niels Bunink. De middenvelder profiteerde van een blunder van Hoofddorp-goalie Ralf de Kruijf. IJmuiden ontsnapte vlak voor rust nog aan de gellijkmaker.

In de rust probeerde Anthony Correia zijn team op scherp te zetten en al snel bleek dit gelukt te zijn. Jim Wernke zag zijn schot op de lat belanden. Na een goede combinatie tussen Milan van Essen en Jim Wernke in het strafschopgebied van de bezoekers kon Kay Brouwer de 2-0 aantekenen. Nadat na een uur spelen drie IJmuiden-spelers, die vrij voor de goal stonden, de bal niet achter de keeper wisten te krijgen deed Bob Schol het dan maar: 3-0.

Kay Brouwer (r) scoorde tegen Hoofddorp. (Foto: Libero Magazine)

De wedstrijd was gespeeld en het was bijna vermakelijk om te zien hoe IJmuiden van het enorme aantal mogelijkheden er geen enkele kon verzilveren. Halverwege de tweede helft mocht de 17-jarige Jerre Freriks zijn debuut maken. Milan van Essen schoot nog zeer knap van een metertje op 25 op het doel van Hoofddorp, maar de keeper wist deze poging onschadelijk te maken. Hoofddorp speelde na het uitvallen van Davey de Bruijn met tien man en ook daar kan IJmuiden niet van profiteren. Sterker nog, vlak voor tijd mag Jelle Klumper de 3-1 eindstand op het scorebord zetten.

Door de vierde zege op rij doet IJmuiden zeer goed mee op de ranglijst van de zaterdag derde klasse B. Met een vijfde plek staat het er één onder Zandvoort. Zandvoort heeft een punt meer, maar ook een duel meer gespeeld. Daarnaast staat IJmuiden op de tweede plek in de tweede periode en hoeft het enkel Blauw-Wit Beursbengels voor zich te dulden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.